Pravi ljubitelji grumanluka znaju da su čvarci “bombone od svinje“, pa ako ste poštovalac istih - put pod noge i pravac Kać, gde će 3. novembra, na lokaciji oko seoske pijace i vašarišta biti održan treći po redu “Čvarak fest“.
Vreme je da naučimo sve o čvarcima

Takmičari će se nadmetati u pravljenju čvaraka a to će ujedno biti i dobra prilika za posetioce da kupe ovaj proizvod ili neke druge proizvode iz suhomesnatog asortimana i tradicionalnih vašarskih đakonija.

Program “Čvarak festa 2012.“ počinje okupljanjem takmičara između 7 i 9 časova dok je za 10.30 časova predviđeno otvaranje manifestacije. Sam takmičarski proces je osnova ove manifestacije koja prikazuje postupak topljenja čvaraka od ručnog sečenja masnoće, loženja vatre, samog topljenja i ceđenja dobijenih čvaraka. Za vreme takmičenja posetioci će biti u prilici da posete štandove koji će se nalaziti u već pomenutom prostoru za manifestaciju.

Celodnevni program će biti upotpunjen nizom drugih kulturno-sportskih aktivnosti, a kraj takmičarskog dela predviđen je za 16 časova, kada će stručni žiri odlučiti o pobedniku.


izvor: vesti-online.com