webinfo

A+ A A-

Zakrivljeni monitor samo za igrače

Rate this item
(0 votes)

Novosti za ljubitelje kompjuterskih igara, posebno one korisnike sa većim zahtevimaNOVI AOC monitor (model sa oznakom C3583FQ) napravljen je prvenstveno za gejmere, odnosno ljubitelje kompjuterskih igara, ali smo sigurni da će i svi drugi zahtevniji korisnici vrlo rado da iskoriste njegove odlične karakteristike.

Sa dijagonalom od čak 35 inča, pokriva gotovo puno vidno polje osobe koja sedi pred njim, a zahvaljujući najvećem stepenu zakrivljenosti u svetu monitora postiže se optimalan prikaz slike. Monitor poseduje Advanced Multi-Domain Vertical Alignment (AMVA) panel koji se odlikuje boljim karakteristikama u odnosu na IPS i naročito u odnosu na TN panele. Blizu je kvalitetu OLED panela, ali je njegova cena znatno niža.

Rezolucija monitora je 2560 x 1080 piksela, što predstavlja neku optimalnu vrednost ako se uzme u obzir prosečna jačina grafičke karte današnjih igrača. Veća rezolucija bi drastično poskupela cenu monitora, a najveći broj igrača to ne bi mogao da iskoristi bez kupovine novih (preskupih) grafičkih kartica najnovije generacije. Osvežavanje ekrana je 160 Hz, a to u sadejstvu sa Adaptive Sync tehnologijom obezbeđuju kristalno jasnu sliku uz glatko skrolovanje ekrana. Tome doprinosi i odziv ekrana koji iznosi samo 4 ms (gray-to-gray).

AOC je mislio na sve, kada su mogućnosti povezivanja ovog monitora u pitanju. Koji god video-konektor da poseduje računar korisnika, biće u stanju da se poveže sa njim. I ne samo to, monitor je moguće povezati sa čak šest računara istovremeno, jer toliko video-portova poseduje. Takođe, ima i ugrađene stereo zvučnike, pa je spreman za multimediju.

Kako se pokazao u praksi? Igranje igara na AOC C3583FQ monitoru je pravo uživanje. Velika površina koja pokriva skoro celo vidno polje igrača daje utisak kao da se zaista nalazite usred akcije koja se odvija. A ako želite da odgledate neki film, on će se prikazati praktično preko celog ekrana i doživljaj je sličan kao da ga gledate na televizoru dijagonale 42 inča.

izvor: novosti.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković