webinfo

A+ A A-

BEČEJ

43. SEDNICA SO BEČEJ: USVOJEN 5. REBALANS BUDŽETA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_43_SO_Becej.jpgU sredu 23. decembra upriličena je 43. sednica Skupštine opštine Bečej, a pred odbornicima je bilo 18 tačaka Dnevnog reda. Naredna sednica "za budžet 2016." najavljena je za utorak, 29. decembar u 10 časova.Kao i uvek, najviše polemike se vodilo oko rebalansa budžeta, petog po redu, koji je na kraju i usvojen.
Naime, Budislav Medurić iz Demokratske stranke je izjavio da je ovaj, peti rebalansbudžeta, posledica neplaniranja. Dušan Jovanović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej je naglasio kako je bitno imati razlog za rebalans, a ne "koliko se puta on radi" i istakao važnost činjenice da trenutno ne postoji velika tekuća budžetska rezerva, što je dobro. Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević je istakao da praktično budžetski korisnici "planiraju" budžet, odnosno dostavljaju svoje potrebe, a na lokalnoj vlasti je da izađe u susret tome dodajući da su se prihodi u odnosu na četvrti rebalans povećali za 7 miliona dinara.

Ujedno, odbornici su glasali za donošenje Odluke o merama zaštite poljoprivrednog zemljišta i organizovanju poljočuvarske službe na području opštine Bečej. Tim povodom je predsednik opštine Vuk Radojević iskazao veliko zadovoljstvo da je konačno nađeno trajno rešenje finansiranja, kada se taj teret prebacuje na teret zakupa poljoprivrednog zemljišta i kada će se praktično za tu svrhu koristiti "poljoprivredne pare".

Ujedno, jedna od tačaka Dnevnog reda 43. saziva SO Bečej bilo je Rešenje o imenovanju direktorice Doma zdravlja "Bečej" - Kosane Nešić, koja je od letos vršila funkciju v.d. direktora te ustanove.

Na Dnevnom redu su bile i tačke poput donošenja Plana detaljne regulacije naselja Bečej, Odluka o izmenama i dopunama Statuta opštine Bečej, izmene finansijskih planova u 2015. godini Saveza sportova opštine Bečej, Narodne biblioteke Bečej, Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“.

Na kraju sednice, predsednik SO, Nenad Tomašević je svima poželeo srećne predstojeće praznike.

  • becejprevoz
  • ginekoloskaordinacijakikic
  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković