webinfo

A+ A A-

Muzika spaja - muzika ne prepoznaje granice i razlike

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_DecaMuzicka2017.jpgKorisnici Dnevnog boravka u Bečeju su ovu nedelju posvetili muzici.

 

Kako kaže Željko Bošnjak, koordinator Dnevnog Boravka, sa korisnicima su rađene kreativne i edukativne radionice vezane za muziku, gde se učilo o muzici, muzičkim instrumentima, poznatim kompozitorima i grupama.
"U kreativnim radionicima, pokazali smo da sve može da bude muzički instrument, pa smo imali koncert sa kantama, štapićima i tubama. Planirano je da deca pokažu svoje znanje i kroz stvaranje pesmice Dnevnog Boravka", rekao je Bošnjak.

Poseta muzičkoj školi "Petar Konjović" u Bečeju
Tokom posete muzičkoj školi, predstavljen je istorijat ove škole, sekcije i sadašnji rad. Predstavljeni su instrumenti - violina, harmonika, klavir i gitara. Kako ističe Bošnjak, prilikom obilaska, profesori i đaci muzičke škole su odsvirali po neku kompoziciju, ali i odgovarali na pitanja vezana za taj instrument.
"Koliko su naši korisnici bili oduševljeni ovom posetom, najbolje govori njihova želja da se upišu u muzičku školu, da bi i oni mogli da sviraju i pomognu drugima da shvate lepotu muzike, jer muzika je nešto što nas spaja, nešto što ne prepoznaje granice i razlike", zaključio je koordinator Dnevnog boravka.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković