webinfo

A+ A A-

OŠ 'Zdravko Gložanski': Poboljšanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_ZdravkoGlozanski2017.jpgOsnovna škola „Zdravko Gložanski“ poznata je široj javnosti kao škola koja kontinuirano ulaže u svoje kapacitete i teži ka kvalitetnoj nastavi. Tokom školske 2017/2018. godine u OŠ „Zdravko Gložanski“ će se realizovati dva projekta koja imaju za cilj poboljšanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada.


Projekat Saveta Evrope „Podsticanje demokratske kulture u školama“ predstavlja dvogodišnju aktivnost koju sufinansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a u okviru Programa Evropske unije - Saveta Evrope pod nazivom „Horizontalna pomoć za Zapadni Balkan i Tursku“. OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja je izabrana među 20 škola, odnosno 12 osnovnih škola iz cele Srbije na osnovu iskustva u negovanju kulture interkulturalnosti i podršci prisutnim različitostima. Tokom ovog projekta planirane su vršnjačke obuke, radionice i razmena iskustava sa ostalim školama-učesnicima projekta, niz konferencija i studijskih poseta u jednu od država Saveta Evrope. Očekivani rezultati projekta su identifikacija primera dobre prakse demokratske kulture i mogućnost uvođenja mera i aktivnosti za borbu protiv diskriminacije.
Dečija fondacija Pestaloci (Pestalozzi Children's Foundation) i Centar za obrazovne politike realizuju projekat „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“. Projekat traje od januara 2017. godine do decembra 2019. godine, i obuhvatiće školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu, a sprovodi se u 10 osnovnih škola u Srbiji. Neke od aktivnosti ovog projekta su: detaljnija priprema za završni ispit, izrada planova tranzicije za svakog učenika, niz obuka za nastavnike, kao i mogućnost putovanja učenika u Švajcarsku. Cilj projekta je da doprinese povećanju broja učenika iz osetljivih grupa koji nastavljaju obrazovanje na srednjoškolskom nivou kroz osnaživanje osnovnih škola da obezbede podsticajno okruženje za učenje  i motivišu učenike da nastave školovanje.

Škola će tokom sprovođenja aktivnosti na oba projekta sarađivati sa lokalnim partnerima i izveštavati javnost o značajnim rezultatima, prvi značajan događaj koji nas očekuje je obeležavanje Dana tolerancije.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković