webinfo

A+ A A-

Blizu 2000 Bečejaca predlagalo raspodelu budžeta

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_BudzetPoMeri.jpgGrađani Bečeja, po prvi put su pitani na šta da se utroši deo sredstva iz budžeta za narednu godinu. Za njihove potrebe biće izdvojeno 100 miliona dinara.Aleksandar Đekić, predsednik BUM-a je prilikom predstavljana rezultata istakao da je zadovoljan odzivom.
- Mogućnost da glasaju u okviru akcije "Budžet po meri građana - I ti se pitaš" iskoristilo je tačno 1987 građana - rekao je Đekić dodavši da je mlađa populacija mahom popunjavala onlajn anketu, dok su naši stariji sugrađani svoje "glasačko pravo" iskoristili pretežno u mesnim zajednicama.

Uvidom u rezultate, primetno je da su Bečejci prioritet dali izgradnji kanalizacione mreže, asfaltiranju i rekonstrukciji puteva i trotoara, rekonstrukciji javne rasvete i vodovodne mreže. Među predlozima našla se i izgradnja plaže na Tisi i uređenje keja, zatim sanacija Jodne banje, izgradnja banjskog kompleksa i akva parka, rešavanje problema pasa lutalica, opremanje Doma zdravlja, postavljanja video nadzora, izgradnja javnog tolaeta itd.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je, komentarišući predloge građana naglasio da se oni i do 80 odsto poklapaju sa planovima opštine.
- Desiće se da mi ne možemo da uradimo neke projekte, neki moraju da traju dve, tri, četiri godine ali ćemo se svakako truditi da svaki projekat započnemo ili one koji su nam bitni u tom momentu - naveo je Tošić dodajući da će se predlozi sa najviše glasova uvrstiti u budžet za 2018. godinu.

 

Na šta bi najpre potrošili ovih sto miliona dinara, građani su mogli da se izjasne u mesnim zajednicama i putem onlajn formulara. Akciju je iniciralo Bečejsko udruženje mladih (BUM), a podržali Kancelarija za mlade i opština Bečej.

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_BecejNov1.jpg

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković