webinfo

A+ A A-

Proglašeni najbolji recitatori opštine Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_RecitatoriNB2018feb.JPGU petak, 23. februara, održana je opštinska smotra recitatora. Kao i uvek, organizator je bila Narodna biblioteka Novi Bečej gde je takmičenje i održano.

Selekcijom i rezultatima zadovoljna je i Agneš Đukičin, direktor Narodne biblioteke:Naši mladi recitatori iz vrtića su otvorili revijalni deo. Njih četvoro, dvoje iz srpske grupe, dvoje iz mađarske grupe, su recitovali pesme i vidimo da ćemo za koju godinu imati veoma ozbiljne recitatore u ovom takmičarskom delu. U takmičarskom delu je učestvovalo 42 dece iz cele opštine. Zaista smo zadovoljni i mislimo da će nas predstavljati na najbolji mogući način na daljem takmičenju u Čoki” 

Prema propozicijama takmičenja, iz svake od tri kategorije odabrano je troje najboljih recitatora koji su se plasirali na viši nivo takmičenja. Ove godine to su u mlađem uzrastu Teodora Vlahović, Branislav Stojšić i Vladimir Nikolić; u srednjem uzrastu najbolje su ocenjeni Marina Vlahović, Teodora Vlahović i Ferenc Kosoruš; a u starijoj grupi najbolji su Smiljana Trifunjagić, Ivana Tortoski i Vladana Rajkov.

I izbor tekstova koji su učesnici deklamovali ove godine bio je interesantan i raznovrstan, a mnogo pažnje je privukla Ivana Tortoski, učenica novobečejske gimnazije, koja je kazivala stihove pesme “Jedan” Marka Šelića Marčela. Kako kaže, odabrala je ovu pesmu jer je osetila na jednom dubljem nivou i jer je pesma prikladna njenom uzrastu.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković