webinfo

A+ A A-

Uskoro rekonstrukcija spomenika

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_PressSpomenici.jpgPovodom novopostavljene trafo stanice u Bečeju, na uglu ulica Zmaj Jovina i Matije Gupca, održan je sastanak čelnika lokalne samouprave i predstavnika Opštinske organizacije Subnor Bečej, u okviru kojeg je postignut dogovor o rekonstrukciji spomenika.

 

Jelena Češljević, predstavnica Opštinske organizacije Subnor Bečej je, s tim u vezi istakla, da su u ovoj organizaciji bili zatečeni odlukom da se trafo stanica postavi upravo na zelenoj površini gde se nalaze tri postamenta boraca poginulih u Drugom svetskom ratu.
- O postavljanju novog trafoa saznali smo iz medija. Nismo znali koliki je taj novi objekat, i uplašili smo se da će na neki način ugroziti postamente - rekla je Češljević, dodavši da je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave postignut dogovor da se pristupi zajedničkom uređenju površine i rekonstrukciji spomenika Nestoru Džilitovu, Slavku Siminu i Ištvanu Nađu.

Za rekonstrukciju je namenjeno ne više od milion dinara sredstava budžetske rezerve, istakao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.
- Angažovali smo arhitektu, a to je moja pomoćnica, Daniela Doroslovački i u narednih mesec dana biće poznat i sam izgled te celine. Pošto je svakako u planu rekonstrukcija kompletne javne rasvete u Bečeju, na tom mestu ćemo postaviti i kamere. Materijal od kojih će spomenici biti izrađeni, neće biti ni bakar ni bronza, kako bismo izbegli ponovne krađe - naglasio je Tošić, podsetivši da su spomenici ukradeni pre više od deset godina.

Prvi čovek bečejske opštine je otkrio i da su obezbeđena sredstva za revitalizaciju spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću, kao i spomen biste Zdravka Gložanskog. 
- Spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, neće se menjati, samo će se srediti, odnosno revitalizovati. Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture je aplicirao kod Ministarstva, a opština lobirala. U toku aplikacije, opština je sarađivala u dokumentacionom smislu i lobiranjem. Vrednost tih radova će biti oko 1,6 miliona dinara. Što se tiče spomen biste Zdravka Gložanskog, sredstva će obezbediti lokalna samouprava - zaključio je Dragan Tošić.

 

Povezane vestiDragan Tošić: Nove trafo stanice za bolje i kvalitetnije snabdevanje strujom

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković