webinfo

A+ A A-

Zlato i srebro za Tomićevića i Novakovića na EP u Beogradu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_rsz_kajakasitosicbecej2018.jpgNa Evropskom prvenstvu koje je održano minulog vikenda na Adi Ciganliji, bečejski kajakaši Marko Tomićević i Marko Novaković osvojili su zlatnu, odnosno srebrnu medalju.

 

Prvo su Marko Tomićević i Milenko Zorić postali šampioni Evrope u dvosedu na 1.000 metara. Svetski prvaci i olimpijski vicešampioni završili su trku u vremenu od 3:04.940 minuta i postavili svetski rekord. Ž
-Imali smo preveliku želju da pobedimo pred našom, domaćom publikom. Zbog toga smo imali i određeni pritisak, ali smo ipak uspeli. Bila je odlična trka - istakao je Tomićević.

Dan kasnije, Marko Novaković i Nebojša Grujić su osvojili srebrnu medalju u disciplini K-2 200. Oni su kroz cilj prošli u vremenu 31.388 sekundi. Zadovoljstvo nije krio ni Novaković.
- Presrećni smo. Malo je falilo za pobedu. Sada nam predstoje pripreme za svetsko prvenstvo.

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić je na prijemu za ove uspešne kajakaše naglasio da su od 3 medalje, koliko je Srbija osvojila na EP,  njihove najsjajnije.
- Opština Bečej je za Marka Novakovića i Marka Tomićevića obezbedila po 50 hiljada dinara, kao skroman doprinos njihovom radu. Opština će nastaviti da podržava i pomaže bečejski sport.

Takođe, na Evropskom prvenstvu, mlada kajakašica iz Bečeja, Biljana Relić zauzela je deveto mesto u disciplini K-1 200.

Reprezentacija Srbije ekipno je deveta na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a prvo mesto pripalo je Mađarskoj.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković