webinfo

A+ A A-

Humanost neprolazne vrednosti

b_280_280_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_MarinaDonacija.jpgPorodica nedavno preminule Marine Kovačev, donirala je Domu zdravlja Bečej kabinu za merenje sluha i portabilni ultrazvuk, u vrednosti od oko 1.400.000 dinara.

 

Kabina za merenje sluha omogućiće utvrđivanje stepena i tipa nagluvosti, različitih neurodegenerativnih oboljenja, a portabilni ultrazvuk će lekarima Hitne službe omogućiti brz uvid u stanje unutrašnjih organa ili otkrivanje eventualnih izliva, posebno kod životno ugroženih pacijenata.

 b_220_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_MarinaSvetlana.jpgMajka Marine Kovačev, Svetlana Bošković je ovim povodom izjavila da su sredstva sakupljena putem humanitarnih akcija i donacija, koja su bila namenjena za Marinino lečenje, prebačena u Fondaciju koja nosi njeno ime, a koja je osnovana sa ciljem da se pruži pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Preostala sredstva porodica planira da utroši za različite humanitarne aktivnosti, projekte nevladinih omladinskih organizacija, kao i za novčanu godišnju nagradu Novosadske novinarske škole u kojoj je Marina radila, a koja od ove godine nosi njeno ime.

- Humanost ljudi koja je u prvo bila usmerena prema Marini i njenoj porodici, sada je preusmerena u drugu humanost neprolazne vrednosti i to na dobrobit celokupne zajednice - reči su direktorke Doma zdravlja Bečej, Kosane Nešić koja se na ovaj način u ime svih građana opštine Bečej zahvalila porodici Marine Kovačev.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković