webinfo

A+ A A-

Bečej: Uskoro lokalni antikorupcijski plan

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_BecejNov1.jpgBečejsko udruženje mladih (BUM) u partnerstvu sa opštinom Bečej realizovaće projekat "Zajedno ka održivim lokalnim antikorupcijskim politikama" koji predviđa izradu lokalnog antikorupcijskog plana, formiranje tela za praćenje primene i sprovođenja LAP-a.

 

Kako je istakao Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih, usvajanje ovog planskog dokumenta obaveza je nastala otvaranjem Poglavlja 23 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, a koje se odnosi na pravosuđe, borbu protiv korupcije i osnovna prava.
-Realizacijom projekta je planirano mobilisanje šire javnosti da se uključi u izradu i monitoring LAP-a kao dokumenta svih građana kako bi se na taj način ostvarila prava održivost novog dokumenta i dugoročno ostvario niz poboljšanja koja utiču na rad lokalne samouprave i svakodnevicu svih građana bečejske opštine- pojasnio je Đekić i dodao da je prvi korak formiranje radne grupe koja će brojati 16 članova i za koju je objavljen javni poziv, zatim javna rasprava, nakon čega će se naći pred odbornike SO.

Projekat je podržala Agencija za borbu protiv korupcije sa 1,571.000 dinara, a predsednik opštine Bečej Dragan Tošić predviđa da će ovaj dokument biti izrađen već januara 2019. godine.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković