webinfo

A+ A A-

Dečija nedelja u Bečeju - za odrastanje bez nasilja

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DecijaNedeljauniverzalna.jpgNa teritoriji cele Srbije, u prvoj sedmici oktobra, obeležava se tradicionalna Dečija nedelja, pa, tako i na teritoriji opštine Bečej.

 

Tradicija održavanja Dečije nedelje postoji u Bečeju već više od deceniju i po budući da je prvi put organizovana u ovoj opštini još davne 2001. godine dok je lokalni akcioni plan politike za decu usvojen 2007. godine, a na donošenju novog se uveliko radi. Moto ovogodišnje Dečije nedelje je: “Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja”. Tako je, i ove godine, organizovan pravi splet najraznovrsnijih aktivnosti za najmlađe građanje opštine Bečej.

Prvog dana Dečije nedelje, srednjoškolci su, u okviru Dana otvorenih vrata, posetili lokalnu samoupravu gde su mogli da se informišu o ulozi i delokrugu rada opštinske uprave. Pored toga, predškolci iz dvojezične grupe “Guliver” sa svojim vaspitačicama posetili predsednika opštine Bečej, Dragana Tošića. Posle njih, sa prvim čovekom bečejske opštine družila su se po dva predstavnika svake osnovne i srednje škole iz Bečeja koji su pripremili pitanja za predsednika Tošića. Osnovna škola “Šamu Mihalj” ušla je u Dečiju nedelju likovnom radionicom na temu “Moje pravo da živim srećno i zdravo”, osnovci iz škole “Sever Đurkić” su organizovali potragu za blagom, a učenici 4-2 ove škole su bili u poseti Ekonoskoj školi.

Osim edukativnih i zabavnih sadržaja, Dečija nedelja obeležena je i humanošću, pa su tako dodeljeni paketi pomoći od Centra za socijalni rad, predškolske ustanove “Labud Pejović” i Društva prijatelja dece za tri socijalno ugrožene porodice iz Bečeja. U paketima se nalaze higijenski i prehrambeni proizvodi, garderoba, igračke, ali, i školski pribor.

Najraznovrsnije aktivonosti se nastavljaju i u danima koji slede, sve do petka u 16 časova kada će Dečiju nedelju svečano zatvoriti tradicionalni Dečiji vašar na Trgu oslobođenja. U slučaju kiše aktivnosti predviđene za petak održaće se u hali Sportskog centra.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković