webinfo

A+ A A-

Građani ovog vikenda odlučuju o raspodeli 100 miliona dinara

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_GlasanjeBUMBecej2017.jpgU opštini Bečej, u subotu i nedelju, odvija se nesvakidašnja akcija u organizaciji Bečejskog udruženja mladih (BUM), u okviru koje građani čitave opštine mogu da glasaju o tome na koji način da se potroši 100 miliona dinara iz budžeta za 2019. godinu, o čemu je portal Webinfo već pisao.

 

Glasanje u svih osam mesnih zajednica u opštini Bečej (tri su u Bečeju, ostale u selima – Bačko Petrovo Selo, Bačko Gradište, Radičević, Mileševo i Poljanica) biće organizovano u nedelju 11. novembra od 8 do 16 sati, a oba dana vikenda (subota i nedelja 10. i 11. novembar) građani opštine Bečej mogu da glasaju putem interneta, tačnije na sajtu BUM-a https://bum-becej.org/ (link će biti aktivan od petka u 23.59 časova).

Na glasačkim listićima, za svaku mesnu zajednicu posebno, nalaze se predlozi građana koji su prikupljani u oktobru ove godine. Najaktivnije mesne zajednice, odnosno predlozi koji dobiju najviše glasova biće i najviše finansirani.

Radi se o akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, koju drugu godinu za redom sprovodi BUM, u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade.

Inače, cilj ove akcije jeste veće uključivanje građana u donošenje odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, ali povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave. Predlozi na glasačkim listićima sa najviše glasova, kao i prošle godine, biće finansirani u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara.

izvor i fotografija: BUM Bečej

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković