webinfo

A+ A A-

Sedam decenija ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_ets.jpgOve godine, Ekonomsko-trgovinska škola u Bečeju obeležava veliki jubilej. Naime, navršava se sedamdeset godina kako ova obrazovna institucija postoji i radi u Bečeju.

 

Program obeležavanja ovog značajnog jubileja otpočeo je u sredu, 23. januara svečanim otvaranjem izložbe nazvane “Od olovke do tastature”, a posvećene istorijatu ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju koja je postavljena u galeriji “Krug” u Gradskom pozorištu Bečej. U pitanju su eksponati u formi fotografija, arhivske, ali i nastavnih sredstava koja su bila u upotrebi u nekim minulim epohama. Ova izložba biće otvorena do 6. februara.

Obeležavanje sedam decenija rada ove bečejske institucije nastavilo se 25. januara, svečanom svetosavskom akademijom “Put nauke i kulture i naš je put” koja je održana, takođe, u Gradskom pozorištu u Bečeju, a koja je u sebi objedinila i jubilej škole, ali i svetosavsku tradiciju i sećanje na našeg prvog prosvetitelja.

Ono što je posebno značajno je i da u godini jubileja, ovu školu očekuje renoviranje centralne zgrade kojim će uslovi rada i učenja biti značajno unapređeni, a čija vrednost radova iznosi negde oko 35 miliona dinara. Ovom investicijom nastavlja se trend dobre prakse koji započeo uređivanjem dvorišta ove škole i učionica koje se tu nalaze čime je ekonomsko-trgovinska škola svrstala sebe u sam vrh po kvalitetu uslova boravka učenika u školi.  

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković