webinfo

A+ A A-

Bečej dobio priznanje u oblasti dobre uprave

b_670_447_16777215_00_images_Tijana_Slike_skgo_becej_2019_2.jpgU okviru Projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ kao dela šireg programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) dodelili su nagrade i priznanja namenjene gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su u 2018. godini najviše doprineli razvoju i primeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji.

U ime Opštine Bečej, priznanje je primio Dragan Kovačev, član Opštinskog veća zadužen za oblast privrede i zaštite životne sredine.

Posebno priznanje dodeljeno je Opštini Bečej, koja je zalaganje za rodnu ravnopravnost potvrdila potpisivanjem Evropske povelje za rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou i usvajanjem pratećeg Lokalnog akcionog plana. Nizom aktivnosti na polju rodne ravnopravnosti dala je primer drugim gradovima i opštinama kako da unaprede postupanje u skladu sa načelima odsustva diskriminacije i poštovanja rodne ravnopravnosti.


Ovogodišnji dobitnici su:
U oblasti „Efikasnosti i delotvornosti“, prvu nagradu osvojio je grad Novi Pazar, dok su posebna priznanja u toj oblasti pripala opštini Inđija i gradu Užicu.
U oblasti „Transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave“, prvu nagradu osvojila je opština Ruma, dok su posebna priznanja u toj oblasti pripala gradu Pirotu i opštinama Veliko Gradište i Nova Varoš.
U oblasti „Odgovornosti i vladavine prava“, prvu nagradu osvojila je opština Vlasotince.
U oblasti „Ravnopravnosti i odsustva diskriminacije“, prvu nagradu osvojila je gradska opština Vračar, dok su posebna priznanja u toj oblasti pripala gradu Pančevu i opštinama Bečej i Raška.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković