webinfo

A+ A A-

Alat i mašine kao pomoć izbeglim i raseljenim licima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SolidarnostBecej2019.jpgOpština Bečej i Društvo za pomoć ugroženim licima “Solidarnost” iz Beograda potpisali su ugovor o sufinansiranju nabavke opreme i alata za četrnaest porodica sa teritorije opštine Bečej, koje imaju status raseljenih lica i izbeglica.

 

Mirko Vukčević, predsednik UO Društva za pomoć ugroženim licima „Solidarnost" istakao je da se radi o po 1.000 dolara za nabavku mašina i alata iz oblasti poljoprivrede i zanatske delatnosti, a sve u cilju pokretanja sopstvenog biznisa.
-Osim opreme, porodice će proći i kurseve o preduzetništvu i vođenju malih, porodičnih preduzeća, kao i pisanja biznis plana, što će im koristiti i za buduće konkurse iz drugih oblasti - rekao je Vukčević i dodao da projekat finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a sprovode ga američka humanitarna razvojna organizacija „Catholic Relief Services“ i Društvo za pomoć ugroženim licima „Solidarnost” iz Beograda.

Načelnik Opštinske uprave opštine Bečej Zoran Kovač pojasnio je da je reč je o korisnicima Regionalnog stambenog zbrinjavanja koji su inače putem tog programa dobili kuće i koji će u narednom periodu biti obuhvaćeni projektom ekonomskog osnaživanja.

Predsednik najveće potiske opštine, Dragan Tošić rekao je da se lokalna samouprava obavezala da sufinansira ceo projekat u visini od 10 odsto od ukupnih sredstava.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković