webinfo

A+ A A-

Svečana sednica za 1. avgust Dan Bečeja

1.avgust2019.jpgDeseta dodela Godišnjih nagrada opštine Bečej

 

Intoniranjem himne „Bože pravde“ danas je počela svečana sednica povodom Praznika opštine Bečej – Dana ravnopravnosti. Svečanoj sednici su pored bečejskih odbornika, predstavnika javnih preduzeća, ustanova i institucija prisustvovali i predstavnici pokrajinske vlade, državnih zvaničnika, kao i delegacije susednih opština i bratskih gradova Čongrad, Šatorajaujhelj, Galanta i Banovići, kao i predstavnici pravoslavne i rimokatoličke crkve.

Zamenica predsednika Skupštine opštine, Eržebet Kinka ukazala je na zajedništvo, toleranciju i suživot dve nacije u opštini Bečej, dok je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić podsetio na dosadašnja ulaganja, ali ujedno iskoristio i priliku da najavi neka nova.

Svečana sednica je bila prilika i da se deseti put uruče Godišnje nagrade opštine Bečej, koje se dodeljuju organizacijama i građanima „za značajna ostvarenja u privredi, nauci, umetnosti, sportu i drugim oblastima, čija je delatnost, odnosno delo doprinelo privrednom i društvenom razvoju i ugledu opštine Bečej“.
Predsednik opštine Dragan Tošić i zamenica predsednika Skupštine opštine Eržebet Kinka uručili su nagrade Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“, zatim Tijani Grujić, akademskoj slikarki i profesorki, te Rolandu Sabolčkom, vlasniku „ Agro-land“ d.o.o. iz Bečeja, kao i Robertu Fazekašu, preduzetniku iz Bečeja, potom protonamesniku privremenom parohu druge parohije u Bečeju Slobodanu Laziću i poslastičarnici „Žerbo“.

Program svečane sednice obogatila su deca iz Predškolske ustanove „Labud Pejović“, koja su izvela dve pesme, jednu na srpskom i jednu na mađarskom jeziku.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković