webinfo

A+ A A-

Bečejci, predlažite raspodelu dela budžeta!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_BudzetPoMeriGradjana2019.jpgI ove godine, građani opštine Bečej će imati priliku da kažu šta su im "investicioni priroteti" i u šta je prema njihovom mišljenju neophodno uložiti oko 100 miliona dinara, budžetskih sredstava.


Bečejsko udruženje mladih, u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade opštine Bečej, već treću godinu sprovodi akciju “Budžet po meri građana - I ti se pitaš” čiji osnovni cilj je pružanje mogućnosti građanima da direktno utiču na kreiranje budžeta lokalne samouprave za narednu godinu.

Kako je naglasio Aleksandar Đekić, predsednik Bečejskog udruženja mladih, Bečejci će svoje predloge moći da iznose do 10. novembra, a oni sa najviše predloga, naći će se na "glasačkom listiću".
"Tokom novembra ćemo imati brojne promocije, okrugle stolove i diskusije sa građanima, dok je samo glasanje u nedelju, 1 decembra. Glasanje će biti organizovano u mesnim zajednicama, ali i na internetu. Nakon toga će uslediti i javna prezentacija i predstavljanje rezultata", istakao je Đekić.

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić je podsetio na važnost akcije, koja ima za cilj da informiše građane o budžetskim procesima, poveća njihovo učešće u donošenju odluka, ali i da poveća transparentnost budžeta.
"Dosta predloga, koje su građani uputili u prethodne dve godine smo realizovali, neki su započeti, a neki će se tek uraditi. Neki su se "preklopili" sa našim projektima i planovima. U svakom slučaju, važno je čuti i dati građanima ono što im treba".


Javna rasprava o budžetu opštine Bečej za 2020. godinu - 9. decembra

Aleksandar Đekić je iskoristio ovu priliku i najavio još jednu bitnu aktivnost - javnu raspravu o budžetu opštine Bečej za 2020. godinu.
"Javna rasprava o budžetu održaće se 9. decembra, u velikoj sali Skupštine opštine Bečej, od 17 časova. Nadamo se da će ove godine biti više zainteresovanih građana."

 

Podsećamo, značaj budžeta je ogroman budući da je budžet materijalizacija svega što lokalna samouprava radi, a kako se on velikim delom puni kroz poreze i druge doprinose građana, nesumnjivo je da ovakav pristup javnim finansijama predstavlja ogroman iskoraka u smeru transparentnosti rada lokalne samouprave.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković