webinfo

A+ A A-

U ponedeljak počinje Fantast 2017

b_670_439_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Fantast2017.jpg15. maja, u ponedeljak počinje šesto međunarodno muzičko takmičenje “Fantast 2017” koje će trajati do 23. maja, a održaće se u dvorcu Fantast kod Bečeja.

Prijavljeni takmičari koji ove godine dolaze iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske takmičiće se u šest kategorija prema uzrastu i na pet instrumenata.

Osvrćući se na činjenicu da takmičari dolaze iz 68 gradova, odnosno, 79 škola, Tamara Krajtmar, direktor muzičke škole “Petar Konjović” iz Bečeja, rekla je ovim povodom održanoj konferenciji za medije: “Možemo da kažemo da smo po broju takmičara ove godine opet probili najveći broj koji smo ikada imali. Najveći broj takmičara prijavio se ove godine, a brojimo ih tačno 563. U državi Srbiji, ja ne znam za neko međunarodno muzičko takmičenje koje obuhvata učenike muzičkih škola, a da broji toliko takmičara i time možemo da se pohvalimo”. Ona je naglasila i činjenicu da, suštinski, ništa nije menjano u odnosu na prethodnu godinu, ali da broj učesnika raste, te da to ukazuje da je organizacioni tim uradio odličan posao. Krajtmar je dodala i da je pored takmičarskog dela, uz saradnju sa Turističkom organizacijom, jedan od ciljeva i omogućiti gostima da se upoznaju sa Bečejem i njegovom kulturom i znamenitostima.

Dušica Ševo, profesor tambure u muzičkoj školi “Petar Konjović”, objasnila je da se takmičari ogledaju na instrumentima koji se izučavaju u okvirima same ove škole. Tako, ove godine, na klaviru će se takmičiti 236 učesnika, na violini 139, na harmonici 80, na tamburi 43 i na gitari 65 učesnika.

Što se samog bodovanja tiče, prva nagrada se dobija za osvojenih između 90 i 100 bodova, druga od 80 do 89,99, a treća od 70 do 79,99 bodova. Oni koji osvoje ispod 70 bodova dobijaju pohvalu, a specijalne nagrade dodeliće se i najmlađem učesniku takmičenja, najuspešnijem nastavniku na takmičenju po proceni žirija, kao i školi sa najvećim brojem učesnika na takmičenju.

Pored programa koji će se dešavati na Fantastu svakog dana od 8 časova ujutru, povodom takmičenja biće organizovan i svečani koncert u Gradskom pozorištu 21. maja u 20 časova. Na koncertu će nastupiti Omladinski duvački orkestar iz Čongrada, Mađarska (dirigent: Atila Kovač), Tamburaški orkestar ŠOMVO “Petar Konjović” iz Bečeja (dirigent: Dejan Petković), kao i orkestar harmonika UG “Muzički kutak”, Bečeja (dirigent: Tamara Krajtmar). Ulaz na koncert biće besplatan.

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković