webinfo

A+ A A-

Tanderbal: zadovoljstvo i za goste i za domaćine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_plakat.jpgProteklog vikenda (od 4. do 6. avgusta) je u Bečeju održana manifestacija pod nazivom Tanderbal.U tri dana programa smenjivali su se najraznovrsniji sadržaji namenjeni čitavoj porodici. Posle svečanog otvaranja tokom kog je upriličen kulturno umetnički program, a prisutnima se obratio i Miomir Jelenić, član Opštinskog veća zadužen za turizam, nastupila je Ivana Peters, naša poznata pevačica koju pamtimo iz grupa “Negativ” i “Tap 011”. Kao Ivanina predgrupa, nastupio je bend “In Progress”, a veče je upotpunjeno vatrometom.

Drugog dana festivala, aktivnosti su se proširile na vodu. Posebno je zanimljivo bilo simoblično povezivanje Bečeja i Novog Bečeja ljudskim lancem preko Tise gde su učestvovali predstavnici obe turističke organizacije , Kancelarije za mlade Novi Bečej, kao i brojni dobrovoljci iz obe opštine. Takođe, u subotu je održana i regata na Tisi kada je na vodu izašlo čak 45 plovila čime su premašena očekivanja organizatora.
Te večeri održan je i koncert grupe “Plavi ptičić” kojem su prethodili nastupi dečijih muzičkih grupa. U subotu je prisutne pozdravio i Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pružio punu podršku ovoj manifestaciji.
Kruna večeri bio je nastup “Riblje Čorbe”, jednog najvećih bendova rok scene u Srbiji. Ogroman broj posetilaca jasno svedoči o velikoj popularnosti ovih ikona rok muzike. Pored svojih velikih hitova uz koje su odrastale generacije, rokeri starog kova odsvirali su dve sasvim nove pesme od kojih jedna svoju premijeru doživela upravo u Bečeju.

Poslednjeg dana, u nedelju, organizovano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe na kom su prvo mesto osvojili članovi ekipe “Tisa63” iz Novog Bečeja. Druga je bila “Ribarnica Naša” iz Kaća, a treće mesto osvojio je Nikola Savić iz Novog Sada. Večernji program okupio je mlade folkloraše iz Bečeja, nastup bečejske grupe “Fingerbang”, a na koncu, nastupio je mađarski bend “Loci Jacik”.

Pored festivalskog dela, u tiskom priobalju, organizovane su mnogobrojne radionice sportske i zabavne radionice, a svake noći žurke su trajale do sitnih sati uz nastupe DJ-eva.

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković