webinfo

A+ A A-

Široka lepeza izvođača na ovogodišnjem “Bečej Folk Festu”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_FolkFest2018.jpgFestival foklora “Bečej folk fest” koji je ove godine održan treći put okupio je više od pet stotina učesnika iz deset zemalja sveta, a, kao domaćini, u programu su učestvovali članovi KUD “Đido”, ali, i članovi mađarskog kulturno-umetničkog društva “Petefi Šandor”.

 

Festival je počeo u ponedeljak, 13. avgusta, a, završen je u četvrtak, 16. avgusta. Svi koji su se obreli u Bečeju u protekla četiri dana bili su u prilici da vide nastupe najraznovrsnijih folklornih ansambla i upoznaju se sa raznovrsnim kulturnim nasleđem. Učesnici su došli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Mađarske, ali, i iz Grčke, Italije, čak i iz Kolumbije. Uz raznovrsne programe stranih kulturno-umetničkih društava, bečejska publika uživala je u muzici i plesu iz Srbije, a, posebne simpatije publike pobrali su učesnici iz KUD “Pasjanka” sa Kosova i Metohije u nošnjama karakterističnim za taj kraj naše države.

Pored nastupa koji su se održavali svakog dana u večernjim časovima, posetioci su mogli i da obiđu bazar rukotvorina i na taj način se upoznaju i sa drugim aspektima različitih narodnih tradicija.

Ovo je treća velika manifestacija koja se dešava u Bečeju ovog leta budući da su Bečejci ovogodišnju letnju sezonu otvorili sjajnim festivalom “Bečej noću” kome je ovo, takođe, druga godina, a, nastavili su nedavno održanim “Tanderbalom”. Interesantno je i da su sve tri manifestacije bile odlično posećene, te se pokazalo da u Bečeju postoji želja građana za ovakvim dešavanjima.

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković