webinfo

A+ A A-

Sednica SO Bečej: dugotrajna i žučna rasprava

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_24sobecej2017.JPGSkupština opštine Bečej održala je u sredu, 8. novembra, svoju 24. sednicu u ovom sazivu. Pred 33 odbornika koliko je prisustvovalo ovom zasedanju, našlo se trinaest tačaka dnevnog reda.

Iako dnevni red nije bio preterano obiman, skupštinska rasprava potrajala je više od tri i po sata. Već na prvoj tački dnevnog reda lomila su se koplja. Tokom rasprave o izvršenju budžeta opštine Bečej za prvih devet meseci tekuće godine, odbornik pokreta “Samo lokalno”, Stevan Kosanović, izneo je niz zamerki kako na utrošak budžeta, tako i na budžet kao takav. Pored kritikovanja vladajuće koalicije zbog velikog izdvajanja u okviru određenih budžetskih stavki i tvrdnje o postojanju velikog deficita, Kosanović je posebno naglasio da smatra podneti izveštaj netransparentnim, a kao primer dobre prakse u ovoj oblasti naveo je primer Užica. Kosanovićeve tvrdnje pobio je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, koji je ukazao na to da je veliki iznos investicija u opštinu Bečej stigao sa viših nivoa vlasti, da deficita nema, a da je očigledno i da se na teritoriji opštine Bečej mnogo radi i mnogo gradi, te da je budžet više nego opravdano utrošen.
Ni pošto je prva tačka usvojena, posle nekih sat vremena rasprave, strasti u skupštinskim klupama nisu se smirile. Diskusija vlasti i opozicije nastavila se i kroz razmatranje izveštaja o radu JP “Komunalac”. Ovoga puta, Milan Bokun je izneo kritičke stavove prema radu ovog javnog preduzeća, lošem stanju voznog parka, a zamerio je i što se u Bečeju naplaćuje parking. I ovde su predstavnici vladajuće većine negirali da “Komunalac” loše posluje, a u raspravu se uključio i predsednik skupštine, Nenad Tomašević, koji je ukazao na to da odbornik Bokun meša u svom izlaganju preduzeća “Komunalac” i “Potisje”, te da nije sasvim jasno na čiji račun se kritike tačno iznose.
Ipak, krešendo rasprave nastupio je tokom rasprave o izmeni i dopuni programa poslovanja JP Toplana kada je odbornica Svetlana Dinić predložila da se ovo preduzeće likvidira u celosti. Predsednik opštine replicirao je objasnivši da ne postoje zakonske mogućnosti da se tako nešto uradi, da je Toplana preduzeće koje zadovoljava potrebe hiljadu građana, te da 49 procenata vlasništva u preduzeću “Gas” takav postupak čine opasnim i po to preduzeće.
Pored ovih burno raspravljanih tačaka, skupština je usvojila i nekoliko rešenja čisto tehničke prirode, data je saglasnost na program predškolske ustanove “Labud Pejović”, a imenovan je i direktor Muzeja. To će u narednom periodu biti Akoš Tojzan, diplomirani filolog anglista.

  • sex shop

POSLEDNJE DODATO

  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković