webinfo

A+ A A-

OO LSV Bečej: Ligaši saglasni da prigradska naselja treba da imaju uslove življenja kao i stanovnici koji žive u urbanom delu grada

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_LSV_logo_-_beej_-_600x340px.jpgOpštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej je uputilo saopštenje koje prenosimo u celosti.

 

 

BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine( LSV) ocenila je danas da je izgradnja putne i komunalne infrastrukture pozitivna stvar, kao i da podržava napore lokalne samouprave da se daljim investicijama u sferi infrastrukturnih ulaganja obuhvate svi delovi opštine Bečej.
Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku nadležnih organa opštine Bečej da započnu ulaganje u putnu i komunalnu infrastrukturu na teritoriji cele opštine, a koje je gorući problem u opštini, uz naznaku da takvi potezi dugoročno rešavaju probleme građanki i građana.
Izgradnjom kanalizacione mreže otpadnih voda stvaraju se uslovi da se domaćinstva priključe na kanalizaciju i ugase septičke jame. Liga dodaje i da izgradnja kanalizacija otpadnih voda nije samo pitanje elementarnih uslova života, nego i ekologije.
Problem kanalizacije otpadnih voda se rešava, međutim problem predstavljaju i atmosferske padavine, posebno tokom leta. Prilikom obilnih padavina ulice u prigradskim naseljima nisu prohodne, jer ne postoji atmosferska kanalizacija.

Izgradnja i sanacija putne infrastrukture na teritoriji opštine je od životnog značaja za građanke i građane, posebno u ruralnom delu, gde ona uglavnom nedostaje ili je neadekvatna potrebama i interesima građana.

Apelujemo na što hitnije sređivanje ulica i u prigradskim naseljima. Takođe, potrebno je popraviti oštećenja i na ležećim policajcima, koje su čistači snega oštetili tokom zime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da ravnomeran razvoj opštine, posebno u putnoj i komunalnoj infrastrukturi, treba da bude prioritet i s tim u vezi pozdravljamo sve što je do sada učinjeno.

Moramo imati na umu da su građanke i građani oni kojima se mora omogućiti što bolja i kvalitetnija usluga. Nedopustivo je da u 21. veku polovina građanki i građana opštine Bečej nema asfaltiranu ulicu, kanalizaciju otpadnih voda i atmosferske padavine – zaključulju Ligaši.


Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković