webinfo

A+ A A-

Skupština odlučuje o budžetu krajem naredne sedmice

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_VeceNBdec2019a.jpgU sredu, 18. decembra, Veće opštine Novi Bečej održalo je 116. sednicu u čijem fokusu je, sasvim očekivano, bilo usaglašavanje predloga budžeta lokalne samouprave za narednu godinu. Osim samog predloga budžeta o kom će skupšitna opštine glasati, verovatno, krajem naredne nedelje, usvojeni su i finansijski planovi korisnika budžeta koji se na njega direktno oslanjaju.

 

Govoreći o predlogu budžeta, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je, ovom prilikom: „Budžet se razlikuje u odnosu na ovu godinu jer je nešto manji. Dakle, on jeste u nekom smislu bio predimenzioniran čega smo bili svesni decembra 2018. godine kada smo ga usvajali iz razloga nepoznanice načina finansiranja Hertelendija, da li će ono ići preko budžeta opštine ili će ići direktno iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine, zbog nerešenih finansijskih problema sa Domom zdravlja i još nekih tehničkih detelja. Znači, zato jeste bio uvećan i u deficitu. Sada je značajno manji deficit. Budžet sam po sebi nije manji, prihodi su identični, ali je sam deficit značajno smanjen, za oko 120 miliona dinara u odnosu na tekuću godinu. Dakle, postižemo tu neku finansijsku stabilnost“. On je dodao i da se u narednoj godini planira nastavak investicija u opštini Novi Bečej, a kao posebno bitnu istakao je početak rekonstrukcije Doma zdravlja u Novom Bečeju za šta je, prema njegovim rečima, završena projektna dokumentacija u vrednosti od devet miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost. Maksimović je rekao da se očekuje finansiranje od strane Kancelarije za javna ulaganja već početkom 2020. godine i naglasio da je ukupna vrednost rekonstrukcije preko četiri miliona evra. „Ono što nas čeka kao druga investicija je i rekonstrukcija objekta Alkaloida koji pripada Gerontološkom centru što će, takođe, ići preko Kancelarije za javna ulaganja uz podršku Opštine Novi Bečej. Vrednost je nešto preko sto miliona dinara. Takođe, lepa vest, stigao je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Novom Bečeju. To već dosta dugo traje. Završena je, mislim, kompletna dokumentacija. Čeka nas izdavanje građevinske dozvole i nadam se da će naredna godina biti uspešna i u finansijskom i u infrastrukturnom smislu, a tome doprinosi i usvajanje ovog budžeta koji su većnici predložili i verujem da će i odbornici podržati ovakav budžet“, rekao je predsednik Maksimović.

Inače, prema nacrtu predloga odluke o budžetu koji je bio na javnoj raspravi početkom decembra, a koji su usvojili većnici opštine Novi Bečej, ukupna projektovana prihodna strana budžeta predviđena je da iznosi 1.507.000.000 dinara, ukupna rashodna strana 1.522.000.000 dinara, deficit je 15.000.000, a ukupna preneta sredstva iz prethodne godine, takođe, 15.000.000 dinara.

 b_400_409_16777215_00_images_Tijana_Slike_budzet.jpg

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković