webinfo

A+ A A-

Nedimović u Bečeju: Promeniti Zakon o poljoprivrednom zemljištu

b_670_417_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_TosicBecej.jpgMinistar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević posetili su Bečej i ukazali na neophodnost promene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji treba da bude u interesu i stočara i ratara. Nedimović i Radojević su nakon sastanka sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem najavili inicijativu o izradi izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu da bi se pomirili "nepomirljivi stavovi između stočara i ratara".

Ministar Nedimović je naglasio da je Bečej jedna od komplikovanijih sredina u pogledu restitucije, s obzirom da je skoro 5.000 hektara zemlje u opštini obuhvaćeno ovim procesom.
-Vlada Srbije je pre nekoliko dana donela novu Uredbu o kriterijumima za utvrđivanje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta u postupku vraćanja oduzete imovine koja će se primenjivati od 21. aprila ove godine. Uredbom se reguliše postupak restitucije u komasiranim područjima, a omogućeno je i da se formira fond državnog poljoprivrednog zemljišta iz kojeg će se vraćati zemljište bivšim vlasnicima. Na taj način je omogućeno da država efikasno upravlja poljoprivrednim zemljištem, koje neće biti vraćeno restitucijom i koje će moći da se daje u zakup i na duži niz godina stočarima, naročito proizvođačima mleka - istakao je Nedimović i dodao da je Bečej mesto gde se nalazi "srce" ovog problema jer je sa jedne strane restitucija poljoprivrednog zemljišta, a sa druge potreba za zemljištem od strane stočara.

Branislav Nedimović i Vuk Radojević su ovom prilikom obišli i poljoprivredno gazdinstvo "Farmu krava Džigurski" i obavili radne sastanke sa članom Opštinskog veća za poljoprivredu, predstavnicima Udruženja stočara Bečej i predstavnicima udruženja proizvođača mleka.

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković