webinfo

A+ A A-

Infrastruktura u fokusu bečejske samouprave

b_670_493_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_BecejNov1.jpgKao što su građani Bečeja i mogli da primete, lokalna samouprava posvetila je mnogo pažnje rekonstrukciji infrastrukture. Od radova u ulici Miloša Crnjanskog, preko radova u Zelenoj ulici, radi se širom Bečeja. Ipak, najviše polemika u javnosti vodi se u vezi sa izmeštanjem autobuske stanice iz centra grada.

 

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, istakao je radove u Zelenoj ulici kao centralnu temu kojom se lokalna samouprava bavi trenutno, a čije rešavanje će uticati i na rešavanje problema nastalih u postupku izmeštanja glavne autobuske stanice. “Centralna tema Bečeja za 2019. godinu je Zelena ulica gde ide komplenta rekonstrukcija saobraćaja, trotoara, parking mesta. Najznačajnija investicija, 93 miliona smo dobili od viših nivoa vlasti, a ostatak novca do 118 miliona koliko košta izdvaja opština Bečej” rekao je Tošić, dodavši i da se čeka da Lidl završi radove koje započinje, pa da se posle toga rekonstruiše i ulica Danila Kiša na potezu od Dositejeve do Zelene ulice. Predsednik Tošić je objasnio i da je Lidl kupio sve objekte sem same zgrade nekadašnje autobuske stanice gde će graditi svoj prodajni objekat, dok staroj staničnoj zgradi još nije određena nova namena. On je dodao i da se očekuje da Lidl tokom ove godine završi započete radove, te rekonstrukciju ulice Danila Kiša i ne treba očekivati odmah. Ipak, strpljenje građana će se isplatiti: “Kada budemo rešili ulicu Danila Kiša biće tu tri ili četiri trake, biće mesta za autobusko stajalište, biće to nova, savremena autobuska stajališta gde će ljudi moći da kupe karte i sve ostalo, možda i bankomat, wi-fi. Sve će biti tu dostupno, a, paralelno sa tim, gradiće se autobuska stanica u industrijskoj zoni”.   

Prema njegovim rečima, u planu je i uređivanje ulice Zoltana Čuke, ali se sa tim čeka kako ne bi došlo do ozbiljnih problema u saobraćaju. “Čekamo da ne raskopali ceo grad. Pazite, mi sad radimo ulicu Miloša Crnjanskog. Ako bismo radili Zelenu ulicu i Lidl da se gradi tu, ceo grad bi stao. Kada se završi ulica Miloša Crnjanskog, krećemo da radimo Zelenu, kada završimo Zelenu, krećemo da radimo Zoltana Čuke ulicu. Moramo tako raditi da bismo olakšali građanima Bečeja” zaključio je prvi čovek opštine Bečej.   

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković