webinfo

A+ A A-

Otvoren novi pogon kompanije "Knott Autoflex" u Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_KnotVucicBecej.JPGDanas je otvoren novi pogon fabrike Knott Autoflex Yug d.o.o. u Bečeju, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
U novi pogon je investirano 7,5 miliona evra, a biće zaposleno 82 radnika.

 

Predsednik Aleksandar Vučić je prilikom svečanog otvaranja rekao da je srećan zbog otvaranja pogona i dodao da je bilo potrebno mnogo rada i 7,5 miliona evra da se tu otvori novi pogon i zaposle novi ljudi.
"Ovo je moj drugi obilazak kompanije u Bečeju. Drago mi je da ljudi koji su investirali, nastavljaju sa investiranjem. Mi smo ovde, jer smo malo, koliko smo mogli, pomogli u ovome i ponosan sam na ulogu države Srbije. Trudimo se da ne kasnimo sa davanjima, kao i da u izdavanju dozvola, i ostalim vidovima podrške, ne zaostajemo za najrazvijenijim zemljama sveta", rekao je Vučić.
"Toplo cinkovanje nismo mogli da radimo u Srbiji, ovo je veliki napredak za nas, jer smo to dosad radili u okolnim zemljama", istakao je predsednik.

Dragan Knežev, generalni direktor Knott Autoflex YUG Bečej je naveo da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standarduma zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i Valentin Knott, vlasnik grupacije Knott GMBH, Nemačka, Šandor Has Sabo, vlasnik Autoflex Knott, Mađarska, njegova Ekselencija ambasador Savezne Republike Nemačke, Tomas Šib, njegova Ekselencija ambasador Republike Mađarske, Atila Pinter, Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, Igor Mirović, predsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, kao i brojni gosti i partneri.

 

Vučić: Uradiće se Novosadska ulica u Bečeju

Predsednika Aleksandar Vučića su, po dolasku, ispred fabrike dočekali rukovodstvo kompanije i zaposleni, ali i veliki broj građana Bečeja i okoline.
Na predsednikovo pitanje šta im nedostaje, naveli su da je potrebno uraditi trotoare u pojedinim ulicama, kao što su Novosadska i Uroša Predića, kao i da bi trebalo uraditi put prema Gradištu i Radičeviću.
Vučić je najavio da će se raditi i obilaznica oko Temerina, što će žiteljima Bečeja i okoline olakšati put do Novog Sada, kao i brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde.

 

Novi pogon 7,5 miliona evra

Kompanija Knott Autoflex Yug proizovodi delove za auto-prikolice. Ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju. Inače, fabrika Knott Autoflex Yug je u februaru 2017.godine otvorila novi pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće Knott Autoflex Yug postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija Autoflex Knott iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011.godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice. Od 2003. godine u fabriku Knott Autoflex Yug uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autoflex Livnicu 4,5 miliona evra. Kompanija Knott Autoflex Yug ima 520 zaposlenih, a u 2019.godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira izvoze i na tržište EU, Izraela, Rusijue, Turske i SAD.

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković