webinfo

A+ A A-

Bečej: Postavljeno pristanište sa plutajućim objektom

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_PristanBecej2020.jpgZahvaljujući IPA projektu, na obali Tise u Bečeju izgrađeno je pristanište sa plutajućim objektom za male brodove i ribolovce. U ovom prekograničnom projektu učestvuju i dve opštine iz Mađarske - Alđe i Čongrad, u kojima je, takođe, izgrađen ovaj tip pristaništa, sa ciljem unapređenja uslova za razvoj vodenog turizma na Tisi.

 

Vrednost celokupnog IPA projekta iznosi 500.000 evra, a investicija u Bečeju iznosi 172.000 evra, za šta je lokalna samouprava putem kredita obezbedila 18 miliona dinara. Opštini Bečej će biti refundirano 85% sredstava, a preostali iznos u visini od 2,7 miliona dinara obezbeđen je od strane viših nivoa vlasti.

Sve tri opštine koje zajedno učestvuju u ovom projektu, pored mreže pristaništa, unaprediće i smeštajne kapacitete u neposrednom priobalnom rejonu oko pristaništa.

U sklopu plutajućeg objekta, u takozvanom kontejneru biće smešteni ženski i muški toalet, tuš kabina, kancelarija pristaništa i čajna kuhinja. Objekat će biti priključen na javnu elektro distributivnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Dužina plutajućeg pristaništa je 84 metara, a njegova ukupna površina 228 metara kvadratnih.

Što se tiče kapaciteta, maksimalno će moći da pristane 20 brodića, odnosno najviše 50 manjih ribolovačkih čamaca vezanih sa unutrašnje strane pod normalnim uglom.

izvor i fotografija: opština Bečej

 

SLIČNE VESTI IZ BEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković