webinfo

A+ A A-

Toplana Bečej: eventualno curenje vode prijaviti dežurnoj službi

b_400_265_16777215_00_images_Tijana_000_Servisne_Radijator3.jpgJP „Toplana” Bečej podseća korisnike usluga i sve sugrađane da obaveste dežurnu službu JP „Toplana" Bečej o mestu gde su uočili curenje tople vode ili primetili isparavanje iz zemlje, asfalta ili betona.

 

U proteklih nekoliko dana temperature spoljašnjeg vazduha su bile veoma niske. Ovako niske temperature u dužem vremenskom periodu mogu da prouzrokuju smrzavanje vode i formiranje leda u delovima vrelovodne mreže i toplotnim podstanicama objekata čiji vlasnici trenutno ne koriste toplotnu energiju za grejanje iz sistema daljinskog grejanja ili u kojima niko ne boravi.
Posledica smrzavanja vode u delovima vrelovodne mreže i toplotnim podstanicama koje se ne koriste je njihovo mehaničko oštećenje, što nakon topljenja leda usled porasta temperature spoljašnjeg vazduha iznad 0⁰C prouzrokuje nekontrolisano curenje vode na mestima mehaničkog oštećenja.
Kako kažu iz Toplane, to sve vodi ka nekontrolisanom curenju vode, kao i materijalnoj šteti u i na objektima kao i veliki gubitak vode iz vrelovodne mreže, što može ugroziti funkcionisanje celog sistema daljinskog grejanja.

Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda u narednim danima očekuje se porast spoljašnje temperature vazduha iznad 0⁰C što će izazvati topljenje leda, a time i curenje vode iz mehanički oštećenih delova vrelovodne mreže i toplotnih podstanica.
Zbog toga se mole svi vlasnici objekata priključenih na sistema daljinskog grejanja, bez obzira da li su im toplotne podstanice uključene ili ne, a i ostale sugrađane koji nisu korisnici usluga, da obaveste dežurnu službu JP „Toplana" Bečej o mestu gde su uočili curenje tople vode ili primetili isparavanje iz zemlje, asfalta ili betona. Posebnu pažnju obratiti na dvorišta objekata u kojima niko ne boravi već duže vremena, a u koja zbog toga radnici JP „Toplana“ Bečej nemaju pristup prilikom traženja gubitka vode iz sistema.

UOČENO CURENJE VODE IZ SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA GRAĐANI MOGU PRIJAVITI DEŽURNOJ SLUŽBI TOPLANE NA TELEFON: 021/6915-470 KOJI JE DOSTUPAN 24 ČASA.

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković