webinfo

A+ A A-

Iskoristite prinudni raspust, popunite "rupe"

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/rupe.jpg'
There was a problem loading image 'images/rupe.jpg'

rupe.jpgZbog iznenadnog "ledenog doba" đaci u Srbiji su već drugu nedelju na neplaniranom raspustu. Iskoristite te dane da, pored sankanja, grudvanja i druženja, urade ono što inače ne stižu kada svakoga dana idu u školu.

Deci treba dozvoliti da se odmore od školskih obaveza, ali ne i da potpuno zaborave na njih. Oni koji su stekli radne navike sami će svakodnevno, barem sat vremena, odvojiti za čitanje lektire, vežbanje zadataka iz matematike i slično, dok su "kampanjcima" potrebni roditelji za nadzor i podsećanje

Potrudite se da motivišete dete da tokom raspusta posveti neko vreme onom gradivu s kojim je imalo problema tokom prvog polugodišta. Da li je to pisanje štampanih slova i čitanje kod prvaka, ili komplikovanije gradivo iz fizike i hemije u starijim razredima, nije bitno. Važno je da pomognete detetu da slobodne dane maksimalno iskoristi.

Između igranja igrica na kompjuteru, dopisivanja sa drugarima, odlaska u bioskop, rođendan, klizanje, sankanje... ipak bi trebalo malo vremena odvojiti i za školsko gradivo.

Možete zajedno da napravite plan šta ćete sve raditi. Plan treba da obuhvati i slobodne aktivnosti i učenje. Pustite dete da samo odredi šta će kog dana raditi, a potom proveravajte da li se pridržava rasporeda. Ako "ne ide sve po planu" ustnovite sistem kažnjavanja. Na primer - ako nije naučio lekciju iz istorije neće otići kod druga na rođendan koji zakazan za to veče.

Čak i odlični đaci, koji nemaju problema u školi, treba da ostanu u "kontaktu" sa lekcijama. Neka dete, na primer, popuni "rupe" u gradivu koje su mu promakle tokom polugodišta.

U svakom slučaju, ne treba preterivati - dozvolite deci da uživaju u snegu, a učenje, obnavljanje i vežbanje školskog gradiva treba da bude tek usputna dnevna aktivnost.

Ni vi ne volite da razmišljate o poslu dok ste na odmoru, barem ne više nego što vam prija.

(MONDO)

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković