webinfo

A+ A A-

Crvenkapa je jeziva, a Pepeljuga "rinta"?

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/slike/v234052p0.jpg'
There was a problem loading image 'images/slike/v234052p0.jpg'

v234052p0.jpgPrema rezultatima najnovijeg istraživanja, roditelji smatraju da su tradicionalne bajke zastrašujuće za njihovu decu.

 

Istraživanjem je otkriveno da jedan od pet roditelja smatra da su za njihovu decu bolje modernije knjige od klasičnih crtanih filmova kao što je na primer "Snežana i sedam patuljaka".

Trećina ispitanih roditelja rekla je da se deca rasplaču kada čuju "jezive" detalje iz "Crvenkape". Skoro polovina majki i očeva odbija da svojoj deci čita bajku o mlinarevoj kćeri i zlom patuljku Ramplstilskinu, pošto je tema priče otmica i pogubljenje.

Slični rezultati ispitivanja su i za bajku "Zlatokosa i tri medveda", koja će verovatno ostati na polici, jer roditelji smatraju da oprašta krađu.

Istraživanje je pokazalo da 52 odsto roditelja smatra da "Pepeljuga" ne šalje dobru poruku njihovoj deci jer prikazuje mladu ženu koja ceo dan radi kućne poslove.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 2.000 odraslih, naručeno je pred premieru američke hit drame za decu "Grim" na jednoj britanskoj TV stanici. Serija ima šest epizoda, zasnovanih na klasičnim bajkama.

(Srna)

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković