webinfo

A+ A A-

Rešite probleme sa akumulatorom

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/slike/akumulator.jpg'
There was a problem loading image 'images/slike/akumulator.jpg'

akumulator.jpg- Niste jedini kome je akumulator „otišao“ tek posle isteka garancije - objašnjava Dragoslav Marković, šef servisa AK „Balkan“ za Novosti- Ali naravno, ima i primera da baterija traje po pet-šest godina. Trebalo bi se uverite da je vozilo u optimalnom stanju, da ne crpi nepotrebno akumulator, ali i da ga dopunjava.

 

Kako se pri kupovini novog odlučiti za pravi?

- Po pravilu bi trebalo uvek kupiti automobil koji je proizođač vašeg automobila upotrebio za prvu ugradnju. U svakom slučaju i ovde važi pravilo „koliko para, toliko muzike“. Dakle, ako odaberete akumulator poznatijeg proizvođača, platićete skuplje, a da li će vam i trajati duže to je teško utvrditi - kaže Marković.

Kako ga pravilno održavati?

- Ukoliko imate garažu i radni vek akumulatora će biti duži. To naročito važi za zimske dane kao što su ovi sada. Ukoliko nemate probajte da sa stiroporom, ili specijalnim navlakama, a ima ih u bolje opremljenim specijalizovanim radnjama, bar malo zaštitite bateriju od mraza. Bitno je da se akumulator dopunjava kako treba u vožnji, a preporučujem da ga proverite u servisu i po potrebi dopunite - kaže Marković.

 

izvor: smedia.rs

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković