webinfo

A+ A A-

Kroz internet stiže profit

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/slike/eko-internet_310x186.jpg'
There was a problem loading image 'images/slike/eko-internet_310x186.jpg'

eko-internet_310x186.jpgVelike su mogućnosti koje firmama nude društvene mreže na internetu. Firme dobijaju prave povratne informacije od svojih korisnika: da li im se sviđa proizvod, šta očekuju...

 

PREDNOSTI komunikacije na društvenim internet mrežama polako su počele da prepoznaju i kompanije u Srbiji. Preduzetnici i mala i srednja preduzeća mogu bez ikakvih dodatnih ulaganja da unaprede svoje poslovanje, poboljšaju proizvode i usluge, direktno osluškujući želje svojih kupaca.

- Od komunikacije putem interneta velike koristi imaju sve kompanije - kaže za „Novosti“ Dragana Đermanović, međunarodni „onlajn“ praktičar i predavač. - Posebno je pogodna za mala i srednja preduzeća, te preduzetnike, koji bez dodatnih troškova mogu da dođu do svoje ciljne grupe korisnika.

Kada se povežu sa njima, preduzeća su u mogućnosti da im pruže informacije o novim proizvodima i uslugama u realnom vremenu.

- Kada se jednom otvori taj kanal između prodavca i kupca, firma dobija jedinstven korisnički servis, koji većina malih preduzeća nema - objašnjava naša sagovornica. - Firme dobijaju prave povratne informacije od svojih korisnika: da li im se sviđa proizvod, šta bi promenile, šta očekuju od novih usluga i slično. Na osnovu toga preduzeće može i te kako da unapredi svoje poslovanje.

Treća korist za kompanije je direktno povezivanja sa predstavnicima klasičnih medija koji su svakodnevno prisutni na društvenim mrežama.

- Četvrta, ali za neke i najvažnija korist od interneta, su nove poslovne prilike, koje se otvaraju kroz uspostavljanje odnosa sa poslovnim partnerima prisutnim na društvenim mrežama - kaže Đermanovićeva.

Veoma veliku korist od prisustva na društvenim mrežama imaju upravo mala preduzeća i preduzetnici orijentisani na lokalno tržište. Tako, na primer, jedna škola stranih jezika može ciljano da plasira informaciju o svom novom kursu baš onim korisnicima „Fejsbuka“ ili „Tvitera“ koje bi želeli da vide u svojim klupama.

izvor: novosti.rs

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković