webinfo

A+ A A-

Bečej: Testiranje pacijenata na Kovid-19 biće obavljano u objektu Jodne banje

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_JodnaBanja.jpgDom zdravlja Bečej je na osnovu instrukcija i preporuka resornog ministarstva, pristupio reorganizaciji rada te zdravstvene službe i tako će funkionisati do daljnjeg.

 

Kako kaže direktorka Doma zdravlja Bečej, dr Kosana Nešić poželjno je da se pacijenti, koji imaju simptome i sumnjaju na infekciju Kovid-19 najave telefonom.
"U slučaju da su simptomi takvi da postoji sumnja na Kovid-19, pacijenti će biti pregledani u za to posebno formiranoj izolaciji za Kovid-19  i primeniće se svi neophodni dijagnostički algoritmi prema protokolu. Poželjno je da se takvi pacijenti prvo jave telefonom kako bi se zdravstveno osoblje pripremilo u pogledu propisane lične  zaštite, pozivanja dežurnog laboranta, Rtg tehničara, kao i radiologa i/ili pulmologa".

Testiranje pacijenata na Kovid-19 biće obavljano u objektu Jodne banje

Nešić dodaje da će lekari Doma zdravlja, ukoliko pacijent ispunjava precizno zadate algoritme, a prema instrukcijama koji je svaki lekar dobio od resornog ministarstva, uz konsultaciju epidemiologa, vršiti odabir pacijenata sa lakšim simptomima, sumnjivim na Kovid-19, koji će se testirati.

Ukoliko test bude bio pozitivan, pacijenti će se upućivati na dalji tretman po uputstvima Ministarstva zdravlja.

Odeljenje medicinske rehabilitacije je iz objekta Jodne banje premešteno u Dom zdravlja, ulaz iz Hitne službe, a pacijentima kojima je potrebna ova vrsta usluge koristiće lift i stizati na prvi sprat gde je privremeno izmeštena Služba fizijatrije i rehabilitacije", otkriva dr Nešić i dodaje da je respiratorna ambulanta za pacijente sa respiratornim tegobama odmah pored ulaza u Hitnu.

"Cilj je da se pacijenti odvoje u toj ambulanti i da budu pregledani svi oni koji imaju tegobe respiratornog trakta, a nisu sumnjivi na Kovid-19. Trijažu pacijenata vrše zdravstveni radnici na ulazu u Hitnu službu. Između Hitne službe i respiratorne amulante izgradjena je fizička barijera u cilju što bolje prevencije", ističe direktorka Doma zdravlja Bečej.

Služba Hitne medicinske pomoći radi kao i do sada - 24 sata. Služba opšte medicine radi puno radno vreme od 7 do 18 časova. Služba kućnog lečenja i sve specijalističke službe, kao i Ambulanta Novo selo rade po rasporedu kao do sada, samo što je radno vreme od 7 do 18 sati. Zdravstvene stanice u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu rade od 7 do 19 časova, a Zdravstvene stanice Radičević i Mileševo rade kao i do sada.

Obnovljivo izdavanje lekova sa liste lekova, koji se izdaju i propisuju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja pacijenti će moći koristititi za najviše devet izdavanja, što znači da od prvog izdavanja e-recepta u narednih najviše  9 meseci će građani moći da svoje lekove podignu bez potrebe da se javljaju u DZ, ako nema izmene u terapiji.

  • ginekoloskaordinacijakikic

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković