webinfo

A+ A A-

Članci

DANAS POČINJE MEĐUNARODNO MUZIČKO TAKMIČENJE - FANTAST 2016.

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Fantast2016takmicenje.jpgMuzička škola "Petar Konjović" iz Bečeja je od svog osnivanja, 10. avgusta 1948. godine, pa do danas, muzički opismenila na hiljade Bečejaca.Pored toga, ona je aktivno učestvovala u muzičkom životu Bečeja, organizujući razne koncerte i predavanja.
Pre pet godina iz muzičke škole su došli na sjajnu ideju - organizovanje muzičkog takmičenja mladih. Za mesto održavanja takmičenja nije bilo dileme - Dvorac Bogdana Dunđerskog Fantast, koji je idealan za to. I tako već pet godina. Svake godine je sve više takmičara. Ove godine će ih biti preko 500.
Takmičenje počinje danas kada će Fantastom početi da se šire predivni zvuci klavira, violine, harmonike, tambure i gitare.

Međunarodno takmičenje „Fantast 2016”, peto po redu, u organizaciji muzičke škole „Petar Konjović” i bečejskog Udruženja "Muzički trenutak", upriličiće se ove godine od 9. do 17. maja.

Kako ističe direktorka Muzičke škole, Tamara Krajtmar, na Fantastu, čiju organizaciju je pomogla i lokalna samouprava opredeljujući finansijska sredstva u visini od 70.000 dinara, takmičiće se minimum 488 takmičara, iz 60 gradova. "Zbog velikog interesovanja, rok za prijave je produžen. Ono po čemu je ovo takmičenje posebno jeste upravo veliki broj takmičara iz republika bivše SFRJ čime smo postali jedno od najjačih takmičenja u regionu i sam ambijent dvorca koji je sazidao veleposednik Bogdan Dunđerski".
I ove godine, nadmetaće se takmičari osnovnih muzičkih škola iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Za razliku od prethodnih godina, neće biti "svečanog otvaranja takmičenja", a koncert povodom "Fantasta 2016" upriličiće se u nedelju 15. maja u bečejskom Gradskom pozorištu, kada će, pored ostalih, nastupiti Orkestar harmonika iz Novog Sada, AKUD Sonja Marinković.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje klasične muzike da za vreme takmičenja posete Fantast. Ulaz je besplatan.

Raspored takmičenja "Fantast 2016":

 

Klavir 9. 10. i 11. maj
Violina 12. 13. i 14. maj
Harmonika 15. maj
Tambura 16. maj
Gitara 17. maj

Pratite sve o takmičenju, putem sajta Muzičke škole.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković