webinfo

A+ A A-

Članci

MITESERS PRVI PUT U BEČEJU

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Miteserstrikapljice.jpgNakon pet godina pauze i povratničke svirke na novosadskom Winter Punk Fest-u, u Februaru ove godine, novosadske legende, Mitesers, nastavljaju sa koncertnim aktivnostima.

Oni će premijerno nastupiti u Bečeju, u Pozorišnom klubu 28. maja. Uz njih će te večeri nastupiti Tri kapljice, ženski punk rock bend. Pretprodaja ulaznica počinje simbolično na dan kad je fašizam zvanično kapitulirao, u ponedeljak, 9. maja, i to u Bečeju u Pozorišnom klubu i u Novom Sadu u restoranu Ananda (Petra Drapšina 51). Pretprodajna cena će biti 200 dinara, dok će karte na ulazu koštati 300 dinara, broj ulaznica je ograničen.


MITESERS postoje od 1991. godine i od tada do danas, uz duže prekide u radu, prošli su faze od najvećih nada do veterana novosadske hc/punk scene. Kultni status kod lokalne publike stekli su već svojim prvim demo snimcima, a 2007. su konačno snimili i svoje prvo studijsko i zvanično izdanje "Na rubu propasti", koji mnogi smatraju remek-delom. Od povratka na scenu pre tri meseca sviraju u postavi u kojoj je i snimljen pomenuti album: Džidža, Dulles, Kara, Radule i Ćato.


TRI KAPLJICE nisu mlad, a nisu ni star bend, imali su različite postave, ali su se opet skupile i ustalile u postavi: Saška, Mina i Vesna. Stvaraju u Novom Sadu dobar zvuk, koji polako, ali sigurno ulazi u uvo i osvaja, te sa svojim šarmom postaju omiljene i tražene. Prvi put će nastupiti u Bečeju nakon osam godina i od ponovnog okupljanja.
 
Preporučujemo ljubiteljima slikarstva da posete izložbu Danijela Babića u Gradskom pozorištu u Bečeju, u galeriji Krug. Otvaranje je najavljeno za 25. maj od 20 časova.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković