webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: OLIMPIJSKI KARNEVAL - ZABAVA, DRUŽENJE I TAKMIČENJE

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_RIO.jpgNaš proslavljeni kajakaš, Bečejac, Marko Novaković, član Olimpijskog tima Srbije, u pratnji samba plesačica i kapuerista, posetiće u četvrtak 12. maja Bečej, gde će na centralnom gradskom trgu biti održan „Olimpijski karneval“ – prvi od ukupno devet, koliko će ih biti u gradovima Srbije.

U četvrtak, 12. maja 2016, s početkom u 12 časova, na centralnom trgu u Bečeju održaće se “Olimpijski karneval”, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke. “Olimpijskom karnevalu” prisustvovaće i naš proslavljeni kajakaš Marko Novaković, član Olimpijskog tima Srbije.Uz zabavni program i druženje sa našim Olimpijcem, biće održano i takmičenje za osnovce iz Bečeja, koje će učenicima od I do IV razreda, dati priliku da se zajedno sa vršnjacima iz ostalih osam gradova, takmiče i pokušaju za svoju školu da osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.

„Olimpijski karneval” je manifestacija, čiji je cilj promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija – domaćina Olimpijade 2016, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapoeristi iz Centra brazilske kulture. Pored Bečeja, „Olimpijski karneval” će posetiti još osam gradova Srbije – Zrenjanin, Apatin, Bačku Topolu, Šabac, Vranje, Ivanjicu, Pirot i Bajinu Baštu. Stanovnici ovih gradova, a posebno oni najmlađi, imaće priliku da se zabave i druže sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Pored zabavnog i sportskog dela „Olimpijski  karneval” za učenike osnovnih škola ima i takmičarski karakter, tako da će pobednička škola  na nivou svih devet gradova, osvojiti nagradu u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara koju daruje Vojvođanska banka, koja je zvanična banka olimpijskog tima Srbije već četvrti olimpijski ciklus za redom.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković