webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: 'DOSTA JE BILO' - TRANSPARENTNOST PRE SVEGA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Dosta_je_bilo2016.jpgPovodom izbora koji su održani 24. aprila, pokret "Dosta je bilo" Bečej, koji je osvojio 1.255 glasova ili 3 mandata, upriličio je konferenciju za novinare.Medije je najviše zanimalo da li je Pokretu "Dosta je bilo" ponuđeno učestvovanje u vladajućoj koaliciji, na šta su članovi odgovorili negativno, dodavši da prvenstveno oni sa SNS-om nikada ne bi pravili nikakvu koaliciju.

Prisutnim novinarima su se predstavili odbornici pokreta "Dosta je bilo" koji uskoro planiraju da prerastu u političku stranku. Milan Bokun, koordinator tima i odbornik u lokalnom parlamentu se pohvalio izbornim rezultatima, posebno zbog činjenice da je taj uspeh ostvaren nakon svega dva i po meseca od osnivanja Pokreta. "Sve što smo postigli, postigli smo entuzijazmom, radom i donacijama. Kampanju smo vodili na fer i korektan način iako smo pred same izbore doživeli neprijatnost kada su širom opštine podeljeni lažni flajeri Pokreta. Ceo slučaj je prijavljen, ali još uvek nema konkretnih informacija".

Svetlana Dinić, odbornica, je vođena "lajt-motivom" Pokreta, a to je transparentnost, iznela finansijske podatke, prema kojima je na celokupnu kampanju utrošeno oko 42.000 dinara, dok je na raspolaganju bilo oko 60.000 dinara. "Glavno uporište naše kampanje je bilo na društvenim mrežama. Upriličena je Tribina, urađeni su flajeri. Sve to je finansirano novcem od članarina i donacija."

Stevan Kosanović, takođe odbornik je istakao da mu prija epitet "iznenađenja lokalnih izbora". "Mi se rukovodimo javnim, a ne ličnim interesom. Ipak, ja moram da naglasim da su pojedine stranke vršile i da i dalje vrše pritiske i uteruju strah građanima, a sve u cilju suzbijanja podrške našem Pokretu."

Iz pokreta "Dosta je bilo" su istakli da je u planu osnivanje Mesnih odbora zarad širenja njihovih ideja, ukidanje Direkcija - što pre i totalna transparentnost u svim segmentima rada lokalne samouprave.
Što se tiče naknade za odbornike, iz Pokreta ističu da nisu za totalno ukidanje. "Nekome je ta naknada možda jedini prihod. Mi smo ostvareni ljudi i svakako da ga se možemo odreći u korist nečeg humanog, jer nama je čast biti i služiti u ime građana u lokalnom parlamentu", istakao je Milan Bokun.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković