webinfo

A+ A A-

Članci

Bečej: Potpisan ugovor za projekat „Na dva mora“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_becejRTV.jpgU utorak, 14.juna u opštini Bečej pristupilo se potpisivanju ugovora između opštine Bečej i Radio televizije Vojvodine za projekat „Na dva mora“.Potpisivanju su prisustvovali mr Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Miodrag Koprivica, v.d generalnog direktora RTV, Svetlana Vuletić, članica opštinskog veća, kao i Jelena Šikman, rukovodilac projekta.

„Čast mi je što sam danas bio u prilici da formalizujem jedan vid saradnje između RTV i opštine Bečej. Mi, kao medijska kuća i javni medijski servis Vojvodine pratimo sva događanja u Vojvodini i Srbiji, kao i u Bečeju, kao gradu koji intenzivno, privredno, ekonomsko, kulturno i politički živi. Mi sada radimo na jednom projektu koji spaja Crnu goru i Vojvodinu, odnosno Srbiju. To je jedan kulturno-zabavni projekat, koji u sebi sadrži muziku, zabavu, kulturu. U letnjem periodu radimo ozbiljan projekat, a istovremeno predstavljamo vojvođansku ponudu širem auditorijumu“-rekao je Miodrag Koprivica, v.d generalnog direktora RTV-a.

Po rečima Jelene Šikman, rukovodioca projekta, RTV već treću godinu zaredom realizuje projekat pod nazivom „Na dva mora“, a ove godine vojvođanske opštine i gradovi će imati mogućnost da kroz ovu emisiju predstave kulturno istorijsku baštinu, kao i manifestacije i festivale, koje organizuju. Partner im je i tv Budva, koje će prenositi ove emisije, a od ove godine su se potrudili da ovaj projekat podignu na jedan viši nivo, kako produkcijski, tako i sadržajno, a nadaju se da će od sledeće godine uspeti proširiti saradnju i na druge medije u regionu. Takođe, ove godine pored televizijskog programa, uključen je i njihov radijski program, koji će ostvariti saradnju sa ostalim radijskim medijima u regionu iz Zagreba, Pečuja i Banja luke.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što je RTV uputio poziv i prepoznao potrebu opštine Bečej za ovakvom vrstom promocije. Najveća potiska opština svakako ima šta ponuditi, i u prethodnom vremenskom periodu smo intenzivno  radili na podizanju turističke ponude i na promociji, što je zapravo i doprinelo da Bečej bude pozicioniran na turističkoj mapi Srbije. Sa zadovoljstvom konstatujem, da opština Bečej aktivno želi da učestvuje u ovom projektu, potpisivanjem ovog ugovora mi ne samo da smo se uključili u realizaciju ovog projekta, nego želimo sa RTV u narednom periodu ostvariti još intenzivniju saradnju po mnogo osnova“-izjavio je mr Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.

Opština Bečej ima obavezu da u saradnji sa RTV omogući svu vrstu pružanja podrške za produkciju priloga, u smislu odabira određenih tema, da se na najbolji mogući način prikažu prioriteti opštine. Takođe je obaveza opštine Bečej da se uključi sa 4000 eura u dinarskoj protivrednosti za realizaciju i produkciju programa, gde će opština imati minimum 6 puta emitovanje priloga iz Bečeja u okviru ovog serijala, a pored toga biće i gostovanja i u emisiji „Na dva mora“ kao i u ostalim emisijama RTV-a.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković