webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA

Dragan_Tosic.JPGNa konstitutivnoj sednici SO Bečej u subotu 2. jula, izabrana je nova izvršna vlast. Novi predsednik opštine je Dragan Tošić, a njegova zamenica Dalila Dujaković, oboje iz Srpske napredne stranke.


Članovi opštinskog veća su ponovo Anđelko Mišković, Dragan Kovačev, Svetlana Vuletić, Đuro Kričković, Miomir Jelenić, Dejan Terzić, Čaba Štefaniga, Igor Kiš i Karolina Smieško.
Podsećamo da se ostavkom, sada već bivšeg predsednika opštine Bečej, Vuka Radojevića koji je imenovan za pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, stvorila potreba za izborom novog predsednika.

Sednici je prisustvovao 31 odbornik, za Tošića je glasalo 28, a za Dalilu Dujaković njih 26.

Osim konstituisanja izvršne vlasti, tačke koja je bila u centru pažnje, na dnevnom redu sednice našao se i rebalans budžeta za 2016. godinu, koji je usvojen nakon kraže rasprave.
Dalje, usvojen je i predlog odluke o dodeli godišnjih nagrada, a dobitnici ove godine su sveštenik Laslo Poša, istoričar Dušan Opinćal, profesor mađarskog jezika i književnosti i pisac Laslo Berček, instruktor narodnih igara i narodnih pesama Česak Balaž, sportistkinja Kalapoš Karolina, preduzetnik i vlasnik „Totprometa“ Tot Zoltan i OŠ „Zdravko Gložanski“. 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković