webinfo

A+ A A-

Članci

Izvršena dezinfekcija javnih površina u Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_ciscenje.jpegPosle velikog nevremena u Bečeju kada je palo skoro 100 litara kiše po kvadratnom metru, a ulice bile poplavljene, 5. jula je izvršena dezinfekcija najkritičnijih mesta hlornim preparatom.Nevreme, usled kojeg su se podrumi, dvorišta i ulice preplavile ne samo kišnicom, nego i izlivenom fekalnom vodom, morale su se očistiti i dezinfikovati. Najkritičnija mesta su bila  u Donjem parku, u ulici Radivoja Simića duž otvorenog zemljanog kanala, zatim u  Malom ritu oko zelenih i žutih zgrada, blizu crpne stanice. Inače na ovim mestima i pri manjim padavinama ima problema.

Po rečima Kuti Gabora, tehničkog direktora JP”Vodokanal”-a, na ovako velike količine padavina se ne može pripremiti, jer ni očišćeni kanali ne mogu upiti ovoliku količinu vode. U Bečeju je još uvek sistem kanalizacije zajednički iz kojih prilikom velikih padavina izliva fekalna voda. Mada je zabranjeno, neki građani svoje septičke jame priključuju na kišni kanalizacioni sistem. Ovo će prestati tek kada se u celom gradu izgradi mreža fekalne kanalizacije. Pošto su putem republičkog projekta dobili skoro 20 miliona dinara, ove godine će se u ulicama Stevana Kojića i Đure Jakšića izgraditi glavni vod mreže fekalne kanalizacije u dužini od 1,5 kilometara, na koje će se priključiti i sporedne ulice.

Dezinfekciju je izvršila firma „SANUS“ DOO iz Novog Sada.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković