webinfo

A+ A A-

Članci

Idea umesto zgrade Univerzala u Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_UniverzalIdea.jpegMnogo starih fabričkih hala i poslovnih zgrada u Bečeju su u proteklih nekoliko godina postale žrtve vremena. Građevinski materijal je većim delom  ukraden, a svuda okolo je visoka trava.Ovu sudbinu je doživela i nekadašnja zgrada “Univerzala” u Gerberovoj ulici, iz čijih napuklih zidova je niklo jedno veliko drvo. Međutim, ova zgrada već ima novog vlasnika. Nedavno ju je otkupila firma “MM99” DOO Stara Pazova, inače ispostava Merkatora, a prošlog leta je firma na ovu adresu već i registrovana. Renoviranje zgrade sprečava jedna trafo stanica, za čije preseljenje Elektrovojvodina traži veoma veliku sumu novca. Ukoliko firma uspe da se dogovori oko cene sa Elektrovojvodinom za ovaj problem, na nekadašnjem mestu “Univerzala” će se otvoriti prodavnica “Idea”-e.
Pošto je zgrada pod zaštitom spomenika kulture, tokom renoviranja treba ispoštovati i uslove pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković