webinfo

A+ A A-

Članci

Opština Bečej najefikasnija u Srbiji

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_EdozvolaBecej.jpgMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj dodelili su opštini Bečej specijalno priznanje za izuzetan doprinos u primeni sistema za elektronsko izdavanje dozvola i osvojeno prvo mesto u kategoriji najefikasnijih opština u Srbiji po broju rešenih i pozitivno rešenih zahteva investitora (procenat uspešnosti 87,87 procenata).


Piznanje su Dalili Dujaković, zamenici predsednika opštine Bečej i Zoranu Kovaču, načelniku Opštinske uprave Bečej, uručile prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ana Brnabić, predsednica Upravnog odbora NALED-a.
„Naš cilj je da se u Srbiji radi i gradi, i da Srbija bude među prvih 30 zemalja na svetu na listi Svetske banke. Posle uspešno sprovedene reforme građevinskih dozvola, predstoji nam reforma katastra, kao jedna od najvažnijih reformi i za građane i za investitore. Zajedno smo dokazali ono što niko nije verovao da možemo, da se građevinske dozvole mogu dobiti sa mnogo manje papira i veoma kratkom roku, i da se u proseku dozvola za gradnju dobija za svega osam dana”,poručila je Mihajlović.
„Elektronska građevinska dozvola je jedna od najznačajnijih reformi u Srbiji a Vama ministarka Mihajlovic svaka čast“ rekla je predsednica UO NALED-a Ana Brnabić, nakon što je sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zoranom Mihajlović, uručila specijalna priznanja gradovima i opštinama koji su postigli najbolje rezultate u tome.
„Srbija je načinila značajne pomake kada je oblast izdavanja građevinskih dozvola u pitanju“, rekla je Brnabić i to ilustrovala podatkom da je 2012. godine za izdavanje takvih dozvola bilo potrebno 269 dana, a sada 2016. godine svega osam dana.

izvor: opština Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković