webinfo

A+ A A-

Članci

U BEČEJU OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA DECU SA INVALIDITETOM I SMETNJAMA U RAZVOJU

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Inkluzija.jpgDnevni boravak za decu sa telesnim invaliditetom i poteškoćama u učenju, kao novi vid usluga socijalne zaštite, podržan od strane lokalne samouprave i resornog ministarstva, otvoren je 1. avgusta ove godine u Bečeju.


Dnevni boravak nalazi se u Bečeju, na adresi Veljka Vlahovića broj 9. (prizemni stan u zgradi). Radno vreme boravka je svakim radnim danom od 8 do 16 časova.

Kako je izjavila Koordinatorka Dnevnog boravka, Ivona Božović, trenutno je u Dnevnom boravku zaposleno dve osobe, psiholog i medicinska sestra, a dodatno su angažovani i volonteri.
- Deci na raspolaganju stoje različite edukativne i društvene igre, internet i televizija, različita didaktička pomagala... Rad sa decom organizovan je kroz individualni i radioničarski rad, kao i kroz različite vidove okupacione terapije. U okviru Dnevnog boravka postoji podrška deci sa poteškoćama u učenju u vidu dodatne podrške i pomoći u učenju - učenje učenja, izrada domaćih zadataka, korišćenje računara i slično. Za decu koja provode više časova u boravku obezbeđena je užina. Prostor u kome deca borave predstavlja sigurno i bezbedno okruženje, prilagođeno za decu sa telesnim invaliditetom.

Za sve dodatne informacije možete pozvati i na kontakt telefon 069/1915-445.

 

Fotografija: pixabay.com (images and videos on Pixabay are released free of copyrights) 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković