webinfo

A+ A A-

Članci

Obrazovan Savet za integraciju Roma

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Savet_Romi.jpgPokrajinska Vlada je obrazovala Savet za integraciju Roma koji je povremeno radno telo. Savet ima predsednika, zamenika i devet članova među kojima je i Živana Živanovic iz Bačkog Gradišta.

 

Savet za integraciju Roma ima zadatak da Pokrajinskoj Vladi i njenim organima predlaže mere i aktivnosti sa ciljem što bolje integracije Roma na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Pored toga Savet treba da daje svoje mišljenje o merama i aktivnostima u procesu integracije i saradnje sa Nacionanim savetom romske nacionalne manjine.

Kako piše u odluci Pokrajinske Vlade, Savet za integraciju Roma bi trebao da predlaže savetovanja kako bi se pronašlo najbolje rešenje u procesu integracije Roma u APV i da, kao radno telo, prati ostvarivanje tog procesa na terenu.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković