webinfo

A+ A A-

Članci

Rekonstrukcija puta Bečej - Bačko Petrovo Selo pri kraju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_bps_put2.JPGRadovi na rekonstrukciji puta Bečej - Bačko Petrovo Selo privode se kraju, a završetak radova očekuje se u narednih petnaest dana.

 

U petak 23. septembra na deonici puta između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela održana je konferencija za medije u vezi sa skorim završetkom radova na rekonstrukciji te saobraćajne deonice. Okupljenim predstavnicima medija obratili su se Imre Kern, državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Daniela Doroslovački, pomoćnica predsednika opštine Bečej za urbanizam, građevinu i komunalne delatnosti.

Kern je izrazio veliko zadovoljstvo što su radovi pri kraju jer kako kaže: “cela potiska regija više desetina godina čeka na ovaj b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_bps_put.JPGput i u Srbiji nema goreg puta od ovog, što znaju svi koji ovuda češće prolaze”.
Kako je Kern istakao, ova investicija od oko 50 miliona dinara, ima ogroman značaj kako za Bečej i Bačko Petrovo Selo, tako i za celu potisku regiju budući da se na ovaj način i olakšava i čini bezbednijim promet i ljudi i robe što je, svakako, najbitnije.

Daniela Doroslovački je podsetila da se radovi odvijaju većom brzinom nego što je to očekivano, pre svega usled povoljnih vremenskih prilika, te da se završetak radova može očekivati u narednih petnaest dana. Naime, preostalo je još da se prevuče gornji sloj asfalta i posle toga deonica će biti i zvanično puštena u promet.

Da se podsetimo, 16. avgusta opština Bečej saopštila je da su radovi na rekonstrukciji 2.1 kilometra puta između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela (koliko je preostalo da se dovrši posle rekonstrukcije 2012. i u jesen 2013. godine) otpočeli, da je rok 90 dana, dok je investitor radova JP “Putevi Srbije”, a izvođač “Bačkaput”.

 

Opština Bečej najefikasnija u izdavanju elektronskih dozvola, efikasno i u legalizaciju

Na pitanje novinara koliko je značajno nedavno proglašenje opštine Bečej za najefikasniju u pogledu izdavanja elektronskih dozvola iz oblasti urbanizma i građevine, Doroslovački odgovara:
“Značajno je jer znači da naše stručno odeljenje i stručni kadar radi posao kako treba. Imali smo sreće što smo se relativno brzo snašli i mogu pohvaliti odeljenje za urbanizam u opštini Bečej”.
Državni sekretar Imre Kern se nadovezao ukazavši na to da je veliki napredak ostvaren na polju privrednog rasta u celoj državi zahvaljujući u velikoj meri i novom zakonu o izgradnji čiji su sastavni deo i propisi o elektronskom izdavanju dozvola. Kako on dalje kaže, u avgustu je zabeležen rekordan broj zahteva za izdavanje građevinskih dozvola što ukazuje na oporavak građevinske industrije i poboljšanje životnog standarda građana.
Upitana o toku procesa ozakonjenja koji je započet stupanjem na snagu novog zakona o ozakonjenju, Doroslovački je rekla da je zadovoljna kako postupak teče. Preostalo je se popišu nelegalno izgrađeni objekti u delu Bačkog Petrovog Sela što se sad završava i u samom Bečeju, negde oko 9000 zemljišnih parcela. Rok za završetak ovih radnji je 27. novembar i očekuje se da će sve biti obavljeno u roku, te će preko Nacionalne službe za zapošljavanje biti uposlen određeni broj lica, pre svega arihtektonske, geodetske i građevinske struke.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković