webinfo

A+ A A-

Članci

PRETPREMIJERA FILMA JESEN SAMURAJA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JS6.jpg

U nedelju, 2. oktobra, u bečejskom Gradskom pozorištu pretpremijerno je prikazan film "Jesen samuraja", scenariste Dimitrija Vojnova u režiji Danila Bećkovića, koji je od novembra do decembra 2015. godine sniman u Bečeju. Sala Gradskog pozorišta bila je dupke puna, a Bečejski statisti koji su bili angažovani za potrebe snimanja filma i kojih je bilo blizu 400, sasvim sigurno, su željno iščekivali da se “vide u filmu”.

 

Na samom početku, prisutnima se obratio mr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvob_310_174_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JS4.jpg za vreme čijeg predsedničkog mandata je realizovano snimanje filma. On je pozdravio prisutne i zahvalio se svima koji su učestvovali u procesu stvaranja ovog filma, podsetivši da pored privlačenja domaćih i stranih investitora i kultura zauzima bitno mesto u životu Bečeja.
- Bečej od nas zahteva da poklonimo dužnu pažnju kulturi i, evo, na ovaj način, između ostalog, opština Bečej podržava kulturu”, kaže Radojević, dodajući da se nada da će kroz promociju i dalji život ovog filma i Bečej i njegovi turistički potencijali biti promovisani.
Na ovo se nadovezao predsednik opštine, Dragan Tošić, rekavši da su Bečejci ponosni što je film sniman baš u Bečeju i da je ovo možda i najbolji način za predstavljanje Bečeja. Takođe, od značaja je i činjenica da je, izuzev premijere u Podgorici, 1. oktobra, ova pretpremijera u Bečeju prvo javno prikazivanje filma čime su Bečejci u eksluzivnoj poziciji da film vide pre drugih.

Reditelj Danilo Bećković zahvalio se svima koji su omogućili da film ugleda svetlost dana. Kao poseban kuriozitet, on je istakao činjenicu da i pored toga što je “Jesen samuraja” film koji je sniman u Bečeju, ovo takođe i film čija se radnja odigrava upravo u Bečeju. Na ovaj način, Bečej je uvršten u malobrojnu grupu gradova (izuzev Beograda) koji imaju čitav jedan film posvećen sebi. Od filma, kako kaže, očekuje da naiđe na prihvatanje od strane publike i naglašava da je na prethodnim prikazivanjima pred ograničenom publikom, film naišao na pozitivne kritike, te stoga očekuje uspeh i u budućnosti.

Bečejskoj publici naročito interesantan detalj biće i podatak da je kompozitor Marko Kon, koji potpisuje muziku ovog filma, u sam film uvrstio dve numere grupe “Eva Braun”.
-Ovaj film je bio prilika da posle mnogo godina zapevam “Bečej Noću”. Igram jednog uličnog svirača koji peva tu pesmu”, kaže Kon dodajući još da i sam grad Bečej, na neki način ima jednu od uloga u ovom filmu i izrazio nadu da će se i kod drugih koji budu gledali film javiti osećaj da je Bečej i njihov i da ga poznaju.

b_320_254_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JS2.jpgScenarista filma, Dimitrije Vojnov, izrazio je krajnju uverenost u uspeh filma i rekao da nema ni najmanju tremu u pogledu premijernog prikazivanja. Ipak, bečejsku premijeru istakao je kao, za sebe, najznačajniju.
-Napravili smo film koji je drugaačiji od Malog Buda što je jedan korak dalje i verujem da će publika koja je volela Malog Buda hteti sa nama da napravi taj korak dalje uz ovaj film” dodaje još Vojnov.

Na pitanje novinara o ekonomskom značaju i finansijskoj podršci lokalne samouprave, Marko Pajić, producent filma, rekao je pristunima da je odnos uloženog i onoga što prosečna filmska ekipa ostavi u lokalnoj zajednici za vreme snimanja, približno jedan prema tri u korist onoga što se vraća, te je i sa te strane, realizacija ovakvih projekata značajna za svaku zajednicu.

O filmu su govorili još i glumci Tihomir Stanić, Marija Jovanović, b_300_358_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JS5.jpg Slaviša Čurović, direktorka fotografije Bojana Andrić, ali je sve simpatije novinara pokupio Petar Novićević kome je ovo prvo pojavljivanje na filmu, a koji je u vreme početka snimanja prošle godine imao svega sedam godina. Bez i trunke stida ili treme, Petar nam je poručio da se nada da će nastaviti da glumi i da se ni najmanje ne boji slave koja mu sledi posle ovog filma.

“Jesen samuraja” je romantična komedija sa elementima sportskog filma i u sebi okuplja, najvećim delom, oprobanu ekipu koje se sećamo iz filma “Mali budo”. Glavne uloge tumače Petar Strugar i Hristina Popović, a u filmu se pojavjuju i Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Katarina Žutić i mnogi drugi. Premijera je zakazana za ponedeljak, 4. oktobar na dve lokacije u Beogradu (u Sava Centru sa početkom u 20:30h i u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center sa početkom u 21:30h) i o uspehu ovog ostvarenja, moći će da govori tek pošto se slegnu svi utisci.

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković