webinfo

A+ A A-

Članci

4. Be:femon - festival monodrame

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_4.Befemon.jpg

Ovogodišnji, 4. Be:femon održaće se od 13. do 16. oktobra, a stručni žiri biće u sastavu Dušanka Glid Stojanović, prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu (predsednica žirija), Milovan Filipović i Igor Pavlović, glumci Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ove godine pristigle su 24 prijave iz Srbije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Slovenije i Makedonije. Organizacioni odbor Be:femona uzeo je u razmatranje sve pristigle prijave, a u program uvrstio šest monodrama.

 

 

Ovogodišnji Be:femon otvoriće Zijah Sokolović, jedan on najpriznatijih jugoslovenskih glumaca. On će promovisati svoju knjigu "Glumac je... glumac je... glumac" od 18 časova u Kreativnom centru Gradskog pozorišta, a od 20 časova izvešće monodramu "Međugre 0-24".
Posle svake monodrame biće organizovan okrugli sto.
U petaK, 14. oktobra u 18 časova je monodrama na mađarskom jeziku "NO ecomment", koju izvodi Rutonic Róbert, a istog dana od 20 časova u izvođenju Ivane Šćepanović na repertoaru je monodrama "Fatma".
U subotu, 15. oktobra od 20 časova sa monodramom "Laura, molim te" na sceni bečejskog Gradskog pozoriša nastupiće Nikola Rakočević. Zadnjeg dana Festivala na repertoaru su dve monodrame. Od 18 časova Damir Poljičak u monodrami "Izložak br. 49", a od 20 časova "Glumac, kaži nešto smešno" u izvođenju Irfana Mensura.

Ulaznice za pojedinačne predstave koštaju 200 dinara, a komplet karata za svih šest predstava iznosi svega 800 dinara. Više o predstavama pogledajte na sajtu Gradskog pozorišta.

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković