webinfo

A+ A A-

Članci

Izložba 'Moj Banat' Milana Živkovića

Milan-zivkovic.jpgU sredu, 9. novembra u Galeriji "Krug" u 18 časova je otvaranje izložbe "Moj Banat" Milana Živkovića.

 

Na otvaranju postavke biće prikazan i kratki film „Banatske sličice“, za koju je Živković dobio Grand Prix na 46. Međunarodnom festivalu amaterskog filma i fotografije „Žisel“ u Omoljici.

Izložba ’Moj Banat’ je rezultat višedecenijskog truda fotografa Milana Živkovića da zabeleži autentični život i izgled Banata iz koga i sam potiče i kojem pripada. Fotografije nastale u beskrajnim lutanjima banatskim prostranstvima dočaravaju svet udaljen od glavnih puteva, svet koji nam Banat može do danas ponuditi kao retko koji drugi. Uhvaćen objektivom majstora svetske reputacije, Banat se prikazuje kao oaza ljudi starog kova i prostor bajkovitih pastoralnih pejzaža.

Majstor fotografije Milan Živković rođen je u banatskom mestu Bavanište 1960. godine. Fotografijom se bavi od sedamdesetih godina prošlog veka, a profesionalnu karijeru započeo je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu 1984. godine. Zatim je radio za marketinšku agenciju „Direct Link“, Centar za kulturu u Kovinu i časopis „ReFoto“ u kojem ostaje do danas. Izložbama koje organizuje pomera granice fotografskog umeća širom prostora nekadašnje Jugoslavije, od skromnih domova kulture do galerije SANU u Beogradu. Izlagao je i u inostranstvu, u Bugarskoj, Francuskoj i Portugaliji. Kao plod višedecenijskog rada do sada su objavljene fotomonografije „Banat“, „Drugi san“ i „Tera recognita“.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković