webinfo

A+ A A-

Članci

Radovi na Trgu teku predviđenom dinamikom

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Trgnovembar2016.jpg- Rekonstrukcija bečejskog Trga izvodi se u skladu sa utvrđenom dinamikom - izjavila je u ime opštine Bečej, koordinatorka radova Milica Nešić.

 

Dosad je izveden deo mašinskih radova. Rekonstruisan je toplovod - deo između upravne zgrade PIK-a i zgrade Opštine, što je bilo potrebno završiti do početka grejne sezone, dok će druga etapa radova na toplovodu koji obuhvataju deo između zgrade Robne kuće i zgrade Opštine biti urađen nakon završetka grejne sezone.
- Trenutno se izvode radovi na postavljanju kanalizacionih instalacija, vodovodnih instalacija i elektroinstalacija, nasipanje i nabijanje terena - istakla je Nešićeva za portal Webinfo.

Nakon nasipanja i nabijanja terena sledi izmeštanje spomenika, te formiranje zelenih površina i formiranje prostora za fontane, kao i priključenje na infrastrukturu.
- Iako je prvobitno bilo planirano da se izmeštanje spomenika izvede na samom početku rekonstrukcije Trga, nakon detaljne analize situacije ti radovi su pomereni za kasnije. Ovde naročito treba imati u vidu da se premeštanje spomenika na drugu lokaciju ne može izvesti ukoliko se na novoj lokaciji pre toga ne pripremi teren odnosno ne izvede temelj i postament. Utvrđeno je i da je izvođenje radova na mašinskoj kućici prioritet, a radovi obimniji i složeniji - rekla je Milica Nešić dodavši da se već zašlo u novembar i da se maksimalno koriste pogodni vremenski uslovi kako bi se što više odmaklo sa radovima.

Kako je portal Webinfo već pisao, radovi na rekonstrukciji uveliko su u toku, rok za završetak je 210 dana, a vrednost projekta je 111,15 miliona dinara (bez PDV-a).
Predviđeno je da se spomenik izmesti kod grba Bečeja na bečejskoj dolmi okrenut ka Tisi, te će biti i adekvatno osvetljen i predstavljaće svojevrstan reper na bečejskom keju. Samu lokaciju odabrali su predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika u skladu sa zakonom i svim procedurama.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković